Foto: Shutterstock
Kreptīga zivju zupa, ko pagatavot no makšķernieka mājās pārnestajām zivīm. Zemledus makšķerēšanas laikā jo īpaši labi garšos asari un līdakas. Bet garšai un krāsai klāt pielikti arī tomāti un paprika.
60Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 kglīdaka300 gasari (mazi)1 sīpols15 gsarkanie pipari2 sarkanās paprikas3 tomāti saujarīsi sāls

Sagatavošana

1

Zivis kārtīgi nomazgā. Līdaku sagriež platos gabalos (aptuveni piecu centrimetru) un iesmērē ar sāli.

2

Zivs galvas, astes un asarus liek katlā, pieber klāt gabalos sagrieztu sīpolu un aplej ar pusotru litru ūdens, klāt pieberot arī mazliet sāli.

3

Citā katlā liek sagriezto līdaku.

4

Tiklīdz ūdens katlā sāk burbuļot, pieber sarkanos piparus. Kad sīpoli mīksti, buljonu nokās caur sietu un lej pāri līdakas gabaliņiem. Klāt pieber sagrieztu papriku un tomātus. Pieber arī sauju rīsus, lai zupa būtu biezāka.

5

Zupu vāra aptuveni 20 minūtes, pārāk nemaisot, citādi zivs gabaliņi sadrups.

6

Kad zupa gatava, saplucina zivis mazākos kumosos.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!