Foto: DELFI
Ja gaidāmi izlutināti viesi, kuri lašmaizes vairs negrib redzēt, cel galdā neparastas kūciņas no sama vai karpas filejas. Turklāt šis ir viltīgs veids, kā zivju neēdājus pārvilināt jūras velšu cienītāju pusē.
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

400 gsama vai karpas fileja5 gab.sarkanie sīpoli pēc garšasbalzamiko krēms pēc garšasbrūkleņu ievārījums5 ĒKbrūnais cukurs pēc garšassvaigas dzērvenes pēc garšasķiploki3 ĒKkviešu milti100 gcietais siers50 gsviests

Sagatavošana

1

Sagriež zivs fileju kumosa izmēra gabaliņos, pirms tam izņemot asakas.

2

Gatavo sīpolu marmelādi – smalki sakapā sarkano sīpolu, piespiež ķiploka daiviņu, pievieno svaigas dzērvenes, brūkleņu ievārījumu, balzamiko krēmu, nedaudz ūdens un brūno cukuru.

3

Vāra uz mazas uguns, līdz viss ir karamelizējies. Ja vēlies pikantāku marmelādi, pievieno čili piparus.

4

Gatavo drupačas – uz smalkās rīves sarīvē Parmezāna tipa sieru, pievieno sviestu, kviešu miltus un ar pirkstiem visu saberž, lai izveidotos drupačas. Ja masa neturas kopā, pievieno vēl nedaudz sviesta. Ja tā nav drupačaina, pievieno miltus.

5

Zivs gabaliņus kārto cepamajā traukā, uz katra uzliek karoti sīpolu marmelādes un uzbirdina siera drupačas.

Foto: DELFI
6

Cep 15 minūtes 200 grādos. Pasniedz siltas vai atdzesētas uzkodas – labi garšos abos gadījumos.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!