Foto: Publicitātes attēls
Korejiešu virtuvē grilēta gaļa ir ļoti iecienīta. Vienalga, vai tas būtu bulgogi (marinēta, plāni sagriezta liellopu gaļa) vai izplatītākais galbi (marinēta liellopu gaļa vai cūkgaļas ribiņas), korejiešu grilēšanas tradīcijas atšķiras ar to, ka grilēšana visbiežāk tiek veikta restorānā uz grila, kas novietots galda vidū. Tas var būt teppanyaki stila paplātes veida grils vai gāzes grils, tomēr visgardākais galbi baudāms restorānos, kas joprojām izmanto ogļu grilus. Seulā ir daudz galbi namiņu, kuros ēdienu gatavo uz oglēm. Tieši grilēšanas telpās dēļ ir radies vēl viens unikāls korejiešu jaunievedums – āra apģērba ievietošana plastmasas maisiņā maltītes laikā, lai jūsu mētelis visu atlikušo gadu neostu pēc ugunskura dūmiem.

Santa Maria ĀZIJAS GARŠVIELAS KOREJIEŠU BBQ BULGOGI ĒDIENAM ir lielisks veids, kā demonstrēt savu meistarību virtuvē bez liekas piepūles. Garšām bagātā marināde ar sezama sēklām un soju lieliski sader ar salātu lapām, kurās pasniedz ēdienu, kā arī citām iecienītām piedevām.

Izmēģiniet pagatavot Korejiešu BBQ Bulgogi - gardu un populāru korejiešu ēdienu! Antrekots, marinēts saldā marinādē ar sezama sēklām un soju. Servēts ar rīsiem un Sriracha mērci uz salātu lapām.

Sastāvdaļas:

  • 3 ēd.k.mērce Sriracha
  • 1 iepak.Santa Maria Āzijas Korejiešu BBQ Bulgogi
  • 3 dl jasmīna rīsi
  • 500 g antrekots, papīra plānuma šķēles
  • 1 salātu galviņa
  • 2 ēd.k.eļļa
  • 1 ēd.k.ūdens
  • koriandra lapas
  • 1 sarkanais čili

Pagatavošana
Izvāriet rīsus saskaņā ar norādījumiem uz iepakojuma.
Izvēlieties un nomazgājiet salātu lapas, nosusiniet uz papīra dvieļa.
Sagrieziet antrekotu plānās šķēlēs.
Samaisiet Āzijas garšvielas - korejiešu BBQ Bulgogi ar eļļu un ūdeni biezā marinādē. Pievienojiet gaļu un marinējiet 10 minūtes.
Uzkarsējiet vokpannu vai cepamo pannu ar mazliet eļļas un ātri apcepiet/cepiet gaļas gabalus, līdz tie patīkami brūni.
Servējiet uz salātu lapām ar rīsiem un Sriracha mērci.
Dekorējiet ar dažām koriandra lapām un smalki sasmalcinātu čili.

Padoms! Aizvietojiet antrekotu ar tādu pašu daudzumu steika un gatavojiet tādā pašā veidā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!