Foto: Evija Kopštāle
Septembris un oktobris ir laiks, kad Latvijā ienākas raža augļu dārzos un arī nedaudzajos vīna dārzos.

Šogad oktobris biedrībai "Kurzemes vietējie produkti", kur apvienojušies Lejaskurzemes abi lielākie vīna darītāji – SIA "Aizputes vīna darītava" īpašnieks Mārtiņs Sants, SIA "Evi&Jo", " Durbes veltes " īpašniece Evija Kopštāle, Kurzemes lielākā piena pārstrādes uzņēmuma SIA "Elpa" īpašnieks Gundars Sisenis un 700 kociņu lielā vīna dārza īpašnieki Jana un Martins Sammi no Kalvenes pagasta, būs īpaši nozīmīgs, jo ir pabeigts degustāciju namiņš "Medniekos".

Degustāciju namiņš īstenots LEADER projekta "Vietējo produktu realizācijas, degustācijas un prezentācijas telpu izveide Kalvenes pagastā" ietvaros, kur administrē Liepājas rajona partnerība. Namiņš uzbūvēts ar mērķi attīstīt lauku tūrismu, lai būtu patīkama vieta, kur atpūsties, degustēt gan ogas, gan augļus un, protams, arī vīnu.

"Mednieku" degustāciju namiņš viesus gaidīs visu cauru gadu. Ziemā, sēdot pie kamīna, un pavasarī, veroties ziedošajā dārzā, degustācijās varēs nobaudīt Durbē un Aizputē darinātos augļu–ogu vīnus, vīnogu vīnus, kas tapuši no "Mednieku" vīna dārza ogām, daudzveidīgos liķierus, sidrus un kalvadosu no "Durbes veltēm" . Vasarās varēs gan baudīt, gan iegādāties svaigas zemenes, avenes un plūmes, rudeņos ābolus, ābolu sulas. Viesi varēs arī pārliecināties, ka piedāvātās ogas un augļi ir auguši turpat blakus esošajā dārzā, kā arī paši noplūkt kādu zemeni tieši no vagas. Septembrī, kad ienākas vīnogas, viesi varēs aplūkot Latvijas sauli uzņēmušās saldās ogas, no kurām vīns sanākt ne sliktāks kā Dienvidu zemēs. "Medniekos" tiek audzētas sešas dažādas vīnogu šķirnes. Vīnogas varēs baudīt arī tieši no dārza.

2013. gadā ar LEADER programmas atbalstu biedrība "Kurzemes vietējie produkti" izveidoja vīnu degustāciju telpu Aizputē, muzeja pagrabā, kas nu jau kļuvusi par labi apmeklētu vietu.

Viesiem biedrības "Kurzemes vietējie produkti" dibinātāji lūdz degustācijas pieteikt, iepriekš zvanot "Mednieku" saimniekam Martinam (tālr. 29410115). Informācija par abu pārējo vīna darītavu piedāvātajām degustācijām atrodama mājaslapās www.durbesveltes.lv un www.aizputesvins.lv

Bilžu autors: Evija Kopštāle

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!