Foto: Publicitātes foto
"Vakariņas tumsā" jeb "Dine in The Dark" ir unikāls projekts, kurš sniedz neaizmirstamas sajūtas, baudot ēdienu pilnīgā tumsā. Projekts uz Rīgu "atceļojis", pateicoties piedzīvojumu un dāvanu eksperta "Dāvanu serviss" iniciatīvai. "Vakariņas tumsā" Rīgā var baudīt itāļu restorānā "Da Roberta".

Projekta koncepcijas pirmsākumi meklējumi 1999. gadā Šveicē, kad Cīrihes ministrs Jorge Spielmann, būdams neredzīgs, nolēma atvērt restorānu, kurā strādāja cilvēki ar redzes traucējumiem un apmeklētājiem tika piedāvāts nobaudīt ēdienu ar aizsietām acīm. Kopš tā laika ideja ir izplatījusies, attīstījusies un pašlaik tiek veiksmīgi praktizēts tādās pasaules valstīs kā ASV, Austrālija, Francija, Anglija, Lietuva un citviet.

Šī pasākuma unikalitāte slēpjas ēdiena baudīšanas procesā, izslēdzot cilvēka galveno maņu – redzi, un paspilgtinot atlikušās maņas – dzirdi, tausti, smaržu un garšu. Piedzīvojums jau sākas brīdī, kad cilvēks tiek ievests pilnīgi tumšā telpā un apsēdināts, lai dotu iespēju izzināt galda izkārtojumu un sajust telpu, kurā atrodas. Kā atzīst "Vakariņas tumsā" apmeklētāji, tā ir pieredze, kas jāizmēģina ikvienam. Vakariņošana tumsā viennozīmīgi ir ļoti jautrs un reizē arī izzinošs piedzīvojums.

"Vakariņas tumsā" būs ideāla dāvana Ziemassvētkos cilvēkiem, kas novērtē ēdiena baudīšanas procesu un ir gatavs azartiskiem piedzīvojumiem.

Dāvanu karti var iegādāties www.davanuserviss.lv/vakarinas-tumsa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!