Foto: Publicitātes foto
Ēdieni, kas atmodina bērnības garšu.

No 6. līdz 9. septembrim izstāžu zālē "Ķīpsala" notiek lielākā pārtikas ražotāju izstāde "Riga Food 2017". Saldā zīmola "Dansukker" stendā visu dienu smaržo, burbuļo un vārās. Tur, ciemiņus gaidot, rosās lieliskais konditoru pāris Maija un Jānis Kairi. Izstādes apmeklētājiem tiek gatavotas receptes, kas atmodina bērnības garšu – buberts, rulete, melleņu klimpas, cepumiņi, pīrādziņi un citi kārumi, ko uz svētkiem gatavojušas mūsu vecmāmiņas.

Īpaši izstādei sagatavotajā recepšu krājumā apkopotas receptes, kas izturējušas laika pārbaudi – vienkārši pagatavojamas, klasiski gardas, tradīciju saglabātas.

Ja vēlies uzzināt to gatavošanas trikus, nāc aprunāties ar konditoriem un noskaidrot, kā notrāpīt, lai mīkla būtu labi uzpūtusies vai kā pareizi uzkult miltu bubertu. Piemēram, gatavojot pīrādziņus, raugam vēlams pievienot nedaudz sīrupa, lai tas vieglāk uzrūgtu, un noteikti jāpārliecinās, kādas kvalitātes pildījums sagatavots. "Pīrādziņš būs tik labs, cik laba būs tajā sapildītā gaļa," saka Jānis Kairis. Un nav tik būtiski, vai gaļa ir sagriezta gabaliņos, sakapāta vai samalta.

Gatavojot miltu bubertu, uzzināsiet, ka vislabāk ķīseli gatavot, aplejot saldētas ogas ar tikko sagatavotu, verdošu cukura un cietes sīrupu – tad ķīselis būs biezs, bet ogas neizšķīdīs.

Īpašus padomus Maija Kaire sniedz, gatavojot ruleti un biskvīta mīklu biezpiena tortei. Receptes nākušas no seniem, gandrīz simts gadus veciem pierakstiem un Kaucmides meistaru recepšu grāmatām. Lai uzzinātu vairāk, nāc un piedalies! "Dansukker" stendā konditori un viņu palīgi gaidīs katru dienu no pulksten 10 līdz 16.

"Dansukker" stendā nogaršo arī dažādu ogu un ziedu sīrupus, kas gatavoti ar "Dansukker" balto cukuru, saņem recepšu kolekcijas un uzzini, kā plašo cukura produktu klāstu izmantot savā virtuvē!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!