Foto: Publicitātes foto
Kuram gan nepatīk svētki? Daļai no mums tīri labi patīk arī pašiem radīt svētkus, taču labprātāk visi tomēr tos izbaudām, esot viesa lomā. Vai esi iedomājies, ka arī pats savos svētkos vari tos patiesi izbaudīt, nevis nogurt, tiem gatavojoties, lai tikai viesi būtu apmierināti? Svētku sezonā pilna servisa banketu apkalpošanas uzņēmuma ''Restaurant Service'' un ''Bibliotēka No 1'' vadītāja Inese Dzelme atklāj, kādas ir iespējas svētku rīkošanu uzticēt profesionāļiem.

Restorāns gatavo – jubilāram svētki


Visai bieži piedzīvotas situācijas, kad, viesus uzņemot, pašam gaviļniekam puse dienas jāpavada virtuvē šmorējot un darot visu iespējamo, lai tikai ciemiņi būtu priecīgi. Un pat tad, ja viss pagūts, nav mierīgs prāts, vai viss tiešām sanācis gardi. Tieši šādu iemeslu dēļ cilvēki labprāt izvēlas īpašos dzīves notikumos ēdienu pasūtīt gatavu, un nebūt nav jāaprobežojas ar picām vai ātrajām uzkodām, arī restorāna cienīgu maltīti var pasūtīt mājās. Inese atklāj, ka arvien biežāk cilvēki īpašiem notikumiem par godu pasūta kādu tikpat īpašu ēdienu no restorāna – tā var būt pīle Mārtiņdienā, store Jaunajā gadā, zoss Ziemassvētkos vai īpaša kūka dzimšanas dienas svinībās. Šāds piedāvājums garantēs izcilu kvalitāti arī mājas apstākļos, neliekot viesu uzņēmējiem vai pat gaviļniekam svētku dienā vaiga sviedros rosīties pa virtuvi. Tikpat labi varat būt oriģinālāks un pārsteigt mīļos ar pikniku, atstājot rūpes par groza saturu restorāna profesionālās komandas rokās.

No romantiskas divvientulības līdz 1000 cilvēku kolektīviem


Lai arī daudziem radies priekšstats, ka svinības restorānā var rīkot vien tad, ja svinētāju pulks sasniedz kādu noteiktu skaitu cilvēku, patiesībā īpašā noskaņā, ar īpašu ēdienkarti un pat dekorācijām var radīt atmiņas restorānā ''Bibliotēka No 1'' arī diviem cilvēkiem. Piemēram, nelielai kompānijai varētu labpatikt degustācijas, kas ļaus ikkatram doties garšu ceļojumā. Svētku laikam par godu restorānā pieejama īpaša Ziemassvētku ēdienkarte, kas šajā sezonā neliks lauzīt galvu par īstā ēdiena izvēli, jo šefpavārs jau izveidojis mūsdienīgi tradicionālu četru kārtu ēdienu baudījumu. Ideāls risinājums nelielam kolektīvam, kas vēlas svētku noskaņā baudīt pusdienas vai vakariņas. Arī Vecgada pavadīšanai plašā draugu lokā vai divvientulībā, restorāns var būt īstā svinību vieta – šogad sarūpēta izsmalcināta sešu kārtu Gourmet ēdienkarte ar ēdieniem pieskaņotu PIPER HEIDSIECK šampaniešu izlasi. Vēl daži brīvi galdiņi ir pieejami!

Foto: Publicitātes foto

Pēdējā laikā ļoti populāri uzņēmumiem rīkot biznesa tikšanās un dažādas sapulces, apvienojot tās ar brokastīm, tāpat arī redzama tendence vakara pasākumus aizstāt ar omulīgu branču, kas ienes svaigas vēsmas un iespaidus par to, kā var svinēt darba kolektīvos. Vai tā būtu korporatīva vakara balle, svinības bērniem, kāzas, kāzu jubilejas, dzimšanas dienas lielākā vai mazākā lokā vai īpašs notikums diviem vien – restorāns ir atvērts klientu vēlmēm un radošām idejām, un, kas nav mazsvarīgi, arī nodrošinās visu, lai cerētais attaisnotos.

Detaļām ir nozīme


Tā nu gan ir salta patiesība, sakot, ka detaļām ir nozīme. Un svētkos tām ir vēl lielāka nozīme, tāpēc, plānojot jebkuras viesības, būtiski jau laikus apzināt vairākas detaļas. Vai tas būtu liels pasākums vai svētki nelielam pulciņam, jebkurā gadījumā iesākumā ir jāsaprot pasākuma formāts – tās būs vakariņas, kur visi rāmi sēdēs pie galdiem, vai arī plānots stāvošs pasākumus, tāpat, vai plānojas arī dejas vai paredzētas kādas citas aktivitātes u.tml. Šīs un citas nianses ļoti ietekmē plānošanas procesu. Tāpat svarīgi noskaidrot, vai pasākumā būs kāda dzimuma īpatsvars – arī tas var mainīt pasākuma formātu. Noteikti jānoskaidro, vai cilvēkiem nav kādu alerģiju pret konkrētiem produktiem, vai ir veģetārieši un vegāni, vēl liela nozīme ir tradīcijām, it īpaši to liekot ņemt vērā starptautiskiem uzņēmumiem, iesaka restorāna vadītāja.

Foto: Publicitātes foto

Šādas lietas nebūt nav jāuztver kā apgrūtinājums, viss ir atrisināms un arī restorāns var piedāvāt visu, kas vien klientam ir vajadzīgs, galvenais ir apzināties vēlmes. Runājot par to, ko mūsdienās var vai nevar piedāvāt, vadītāja atzīst, ka vienīgais ierobežojums pasākumu rīkošanā ir iztēle. Pats galvenais ir izbaudīt jebkurus svētkus, jo tieši tie rada tās skaistās atmiņas, apstājoties straujajā ikdienā un izbaudot katru sīkumu un mazo mirkli kopā būšanā.

Ar ''Restaurant Service'' un ''Bibliotēka No 1'' vadītāju Inesi Dzelmi sarunājās Zane Bitmane.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!