Foto: Publicitātes attēls
Kas notiek ar caurumu, kad siers ir apēsts? Par šo sarežģīto jautājumu galva nebūs jālauza, ja izvēlēsies krēmīgos Kārums svaigos sierus. Gatavoti no īstiem lauku labumiem - pilnpiena biezpiena, sviesta un krējuma, šie produkti ir kā svaigas enerģijas lādiņš maltītei jebkurā diennakts stundā. Dažādie produktu veidi paver iespējas Kārums svaigos sierus izmantot pārsteidzoši un radoši – ne tikai ierasti uz maizes vai saldajos ēdienos, bet arī salātos, krēmzupas, kā uzkodu piknikā u.c.

Bez konservantiem un augu taukiem
Izvēloties Kārums svaigos sierus, nav jāraizējas par organisma piesārņošanu ar konservantiem. Tie ir dabīgi produkti, kura sastāvā nav ne konservantu, ne augu tauku, kas ilgākā laika posmā var kaitēt veselībai. Tātad droši vari ēst pats/i un veselīgi pabarot bērnus.

Bagātīgs olbaltumvielu un kalcija avots
Organisms noteikti būs priecīgs arī par augsto olbaltumvielu un kalcija daudzumu, kas bagātīgi atrodams Kārums svaigo sieru sastāvā. Kalcijs cilvēkam ir svarīgs jebkurā vecumā, jo rūpējas par kaulu un zobu stiprumu, bet jo īpaši nozīmīgs tas ir bērnu uzturā.

Klasiskais variants - uz maizītēm un desertos
Kārums svaigie sieri ir ļoti daudzveidīgi un īsā laikā ļauj uzburt veselīgu maltīti jebkurai dzīves situācijai.

Ja ledusskapī ir kārbiņa ar Kārums smērējamo svaigo sieru, dažās minūtēs var pagatavot dažādas maizītes lieliem un maziem vēderiņiem. Kārums svaigajiem sieriem ir maiga, viendabīga konsistence, kas sader ar visādām piedevām - maizītei ar šādu sieru pa virsu var likt gurķus, tomātus, papriku, zaļumus. Ja gribas neparastāku vai asāku garšu, laba izvēle būs svaigais siers ar papriku un čili, kā arī zilo sieru, kas satur 24% tauku. Savukārt svaigais siers ar zaļumiem ir liesāks - tajā ir tikai 14% tauku.

Saldo ēdienu cienītājiem jāzina, ka Kārums klasiskā svaigā siera sastāvā ir krējums un sviests. Tāpēc tas ir neaizstājams dažādu desertu, piemēram, Latvijā tik iecienītās siera kūkas pagatavošanai. Lai kūkas gatavošana būtu raitāka, ieteicams Kārums svaigais siers lielākā 380 g iepakojumā. Svaigo sieru var izmantot arī mērču un uzkodu gatavošanai vai kā piedevu vitamīniem bagātām dārzeņu biezzupām, aizstājot krējumu.

Unikāls produkts - griežamais svaigais siers
Līdzās klasiskajam smērējamam sieram ir radīts Baltijas valstīs unikāls produkts - Kārums griežamais svaigais siers. Tam ir stingrāka tekstūra, tāpēc to ir viegli sadalīt gabaliņos un izmantot visdažādākajās receptēs - salātos, uzkodās, sviestmaižu un picu pagatavošanai. Parocīga ir arī siera forma, kas ļauj viegli nogriezt vēlamo produkta daudzumu. Siera pamatsastāvdaļas ir biezpiens (55%) un sviests (30%), un tas satur vairāk kalcija. Būtiski, ka savas labās īpašības šis siers spēj saglabāt arī pat pēc apstrādes augstā temperatūrā.

Kārums griežamais svaigais siers ir lieliska vietējā alternatīva mocarellas vai citiem svaigajiem sieriem. Tiešām pārsteidzoša garša iegūstama, Kārums svaigo sieru pasniedzot kopā ar pesto.

Ērti paņemt līdzi
Ja svaigo sieru vēlies paņemt līdzi uz darbu, ceļojumā vai iedot bērnam līdzi uz skolu, laba izvēle ir Kārums svaigais siers šķēlītēs. Ērtais iepakojums ļauj to viegli ielikt somā un ātri pagatavot maltīti ārpus mājas, lai kurp jūs dotos. Tās var būt gardas sviestmaizītes brokastīm vai sātīgākas karstmaizes pusdienām, arī siera šķēlītes ar dažādām uzkodām - gaļu, zivīm vai dārzeņiem. Izvēlei tiek piedāvātas gan klasiskās Kārums svaigā siera šķēlītes, gan siera šķēlītes ar zaļumiem.

Iedvesmai - dažas gardas receptes, ko viegli pagatavot no svaigā siera Kārums

Siera kūka ar balto šokolādi
SASTĀVDAĻAS
600 g svaigā siera Kārums
2 olas
3 ēd. k. miltu
100 g baltās šokolādes
175 g sviesta Kārums
2 paciņas cepumu Selga
saujiņa pilngraudu auzu pārslu
saujiņa riekstu

PAGATAVOŠANA
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C.Sablendē cepumus un iejauc viendabīgā masā ar apgrauzdētām auzu pārslām, riekstiem un izkausētu sviestu. Liec ietaukotā veidnē. Atsevišķā traukā sakul olas ar miltiem un svaigo sieru Kārums. Iejauc tajā izkausētu balto šokolādi. Masu lej uz cepumu pamatnes un cep aptuveni 30 minūtes, līdz kūka kļūst brūna. Kad siera kūka atdzisusi, rotā to ar ogām un pasniedz.

Salāti ar svaigo sieru Kārums
4 personām
SASTĀVDAĻAS
290 g (1 iepakojums) griežamā svaigā siera Kārums
50 g rukolas
50 g mazo spinātu
50 g lauka salātu
50 g salātu Frillice
1 sarkanais sīpols
8 olīvas
10 ķiršu tomātiņi
3 kaperi
rozā pipari, melnie pipari, olīveļļa un sāls

PAGATAVOŠANA
Salātus noskalo un nosusini. Sagriez sieru pusaplīšos, tomātiņus uz pusēm, sīpolus plānos pusgredzenos, olīvas aplīšos un kaperus uz pusēm. Visu sajauc, pievieno piparus, sāli un olīveļļu. Salāti gatavi!

Pica ar svaigā siera Kārums šķēlītēm
4 personām (4 picas)
SASTĀVDAĻAS
2 paciņas svaigā siera Kārums šķēlītēs
1 puravs
6 tomāti
200 g šampinjonu vai citu sēņu
8 ēdamkarotes tomātu mērces
dažas olīvas
olīveļļa, sāls, pipari
svaigs baziliks

Mīklai:
Ņem gatavo maisījumu plānas picas pagatavošanai
vai
2 glāzes miltu
1 glāzi ūdens
25 g rauga
4 ēd. k. olīveļļas
1 ēd. k. cukura
1 tējk. sāls

PAGATAVOŠANA
Sasildi ūdeni līdz 40°C, pievieno 2 ēdamkarotes miltu, raugu un cukuru. Samaisi un atstāj uz 10-15 minūtēm (līdz parādās burbulīši). Pēc tam pievieno pārējos miltus, sāli un olīveļļu. Izmīci elastīgu mīklu. Apsedz to ar dvieli un atstāj uz 30-45 minūtēm. Sadali mīklu 4 daļās. Katru no tām izrullē un apzied ar tomātu mērci. Izkārto uz picām sagrieztus tomātus, sēnes, olīvas un puravu. Pārkaisi ar sāli. Pa virsu kārto svaigā siera šķēlītes, pārkaisi ar pipariem un visu apslaki ar olīveļļu. Cep līdz 240°C sakarsētā krāsnī 7-10 minūtes. Pēc izņemšanas no cepeškrāsns pārkaisi ar baziliku un pasniedz. Labu apetīti!
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!