Foto: Shutterstock
Svētki ir piemēroti tam, lai atsauktu atmiņā labus notikumus un smeltos no tiem iedvesmu. Šī iemesla dēļ piedāvājam iepazīt un pagatavot pašiem sešus profesionālu bārmeņu izlolotus kokteiļus, ko 24. novembrī Rīgā gatavoja konkursā "Riga Black Balsam Global Сocktail Challenge 2016".

Kā jau konkursa nosaukums liek saprast, visiem kokteiļiem ir kopīgs elements, un tas ir Rīgas Melnais balzams. Pamēģināšanai iesakām kokteili no konkursa laureāta Staņislava Muhina "Formula 17/52", kā arī "The 6th Sense", "Purple Velvet", "Ieva", "Black Balsamiko" un "Black Secret".

Kokteilis 'Formula 17/52'

Foto: Publicitātes attēls

Kokteiļa autors ir "Riga Black Balsam Global Cocktail Challenge 2016" 1. vietas ieguvējs Staņislavs Muhins no Ukrainas. Dzēriena nosaukums dots par godu Rīgas Melnā Balzama receptūras radīšanas – 1752. – gadam. Staņislavs savam kokteilim izgatavoja speciālas konkursa stikla glāzes, iedvesmojoties no "Rīgas Melnā Balzama" vēstures un šī dzēriena radītāja Abrahama Kunces. Taču dzēriens garšos lieliski no jebkuras kokteiļu glāzes.

Lasīt vairāk

Kokteilis 'The 6th Sense'

Foto: Publicitātes attēls

Šī kokteiļa autors ir "Riga Black Balsam Global Cocktail Challenge 2016" 4. vietas ieguvējs Georgs Sedriks Tomass no Austrijas.

Lasīt vairāk

Kokteilis 'Purple Velvet'

Foto: Publicitātes attēls

Kokteiļa autore ir "Riga Black Balsam Global Cocktail Challenge 2016" 5. vietas ieguvēja Lusia Montanelli, kas konkursā pārstāvēja Lielbritāniju. Lusia bārmeņa darbā visvairāk novērtē dinamisko ikdienu un iespēju priecēt bāra apmeklētājus ar perfektiem kokteiļiem. Lai viņas radītais kokteilis priecē arī jūs!

Lasīt vairāk

Kokteilis 'Ieva'

Foto: Publicitātes attēls

Kokteiļa autore ir "Riga Black Balsam Global Cocktail Challenge 2016" 3. vietas ieguvēja Hirja Nīta no Igaunijas. Kokteiļa nosaukums dots par godu Ievai Ilvess, lai šis dzēriens, tāpat kā Tomasa Hendrika Ilvess un Ievas Ilvess savienība, būtu kā tilts starp Igauniju un Latviju.

Lasīt vairāk

Kokteilis 'Black Balsamiko'

Foto: Publicitātes attēls

Šī kokteiļa autors ir "Riga Black Balsam Global Cocktail Challenge 2016" 2. vietas ieguvējs Voicehs Urbanski no Polijas, kas 2014. gadā ieguva prestižo zelta medaļu Starptautiskajā bārmeņu konkursā Dienvidāfrikā. Šis kokteilis ir izcils!

Lasīt vairāk

Kokteilis 'Black Secret'

Foto: Publicitātes attēls

Kokteiļa autore ir "Riga Black Balsam Global Cocktail Challenge 2016" 6. vietas ieguvēja Marina Vinogradova no Latvijas. Marinas augstie panākumi konkursā bija pārsteigums visiem, jo šis bija viņas pirmais starptautiskais bārmeņu konkurss. Taču viņa lieliski pierādīja – ar pacietību un darbu par izcilu kokteiļu meistaru var kļūt ikviens. Ļaujies viņas radītā kokteiļa baudījumam!

Lasīt vairāk

ALKOHOLA LIETOŠANAI IR NEGATĪVA IETEKME.
ALKOHOLISKO DZĒRIENU PĀRDOŠANA, IEGĀDĀŠANĀS UN NODOŠANA NEPILNGADĪGĀM PERSONĀM IR AIZLIEGTA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!