Foto: Shutterstock
Trauku mašīnas īpašnieki nevar nepiekrist, ka tas ir viens ģeniāls izgudrojums, bet kura jau vairs grūti iedomāties ikdienu. Tomēr bieži vien nevērīgi saliekam traukus, neievērojam kādus priekšrakstus un pēc tam brīnāmies, kāpēc trauki tik un tā ir netīri.

Lai pēc katras reizes izņemtu tīrus, spīdīgus un sausu traukus, ielāgo un mācies no biežāk pieļautajām kļūdām, ko atklāj ''Apartment Therapy''.

Piestūķēta trauku mašīna

Lai arī cik daudz trauku vajadzētu mazgāt vienā reizē, ja pārlieku daudz tos saliksi vienai mazgāšanas reizei, gribot negribot paliks kaut kas nenomazgāts. Labāk dažus traukus nomazgāt ar rokām vai pietaupīt nākamajam mazgāšanas ciklam, nevis cerēt, ka tomēr tiksi sveikā cauri. Ja vieta paredzēta vienam šķīvim, liec vienu, nevis divus. Ļoti svarīgi pareizi salikt traukus – vienmēr vispirms saliec tos lielākos un tikai tad salādē mazākos – piederumus, krūzītes u.c.

Šķiro piederumus

Līdzīgi kā ar šķīvju, bļodu un krūzīšu salādēšanu, tīrību ietekmē arī tas, kā saliec tam paredzētajā statīvā piederumus. Vienviet liec dakšas, kopā karotes un arī nažus, cenšoties nesajaukt visu savā starpā. Tā būs vieglāk gan nomazgāt piederumus, gan tos izņemt, jo tie nesapiņķerēsies savā starpā, piemēram, dakšas ar nažiem. Taču jāņem arī vērā – ja liksi vienviet daudz dakšas vai karotes, piederumi var saķerties kopā un tie kārtīgi nenomazgāsies. Risinājums ir salikt dažus piederumus arī otrādi, piemēram, ar dakšas galu vai naža asmeņiem uz leju.

Foto: Shutterstock

Pareizs izkārtojums

Tas, cik tīri būs trauki, ne vienmēr atkarīgs no tīrīšanas līdzekļa, dažreiz var vainot vien to, kā trauki salikti. Piemēram, ja mazgā lielus dēļus vai cepamās pannas, nekad neliec tās apakšā priekšā durvīm, jo tādā veidā bloķēsi mazgāšanas līdzekļa izsmidzināšanu. Vienmēr lielus traukus liec apakšējā nodalījumā, sānos. Atceries, ka bļodiņas vienmēr jāliek otrādi, un arī citi trauki jāliek tā, lai šķidrums tajos nekrātos.

Tīrs filtrs

Iespējams, trauki pēc mazgāšanas nav spoži un tīri, jo filtrs gluži vienkārši ir pilns ar ēdiena paliekām. Pēc katras lietošanas un trauku izkrāmēšanas apskati, vai iekšpusē nav palikušas ēdiena paliekas – ja ir, noteikti tās izņem un izmet. Vēl ļoti svarīgi nelikt traukus, kas pamatīgi netīri, piemēram, ar palikušām salātlapām, ēdiena paliekām, jo tas viss traucēs pilnvērtīgi nomazgāt lielu daudzumu trauku. Vēl svarīgi ik pa laikam izmazgāt arī pašu trauku mašīnu, un par to var vairāk uzzināt šeit.

Lietas, kas nav jāmazgā ar traukiem

Līdz galam neizmazgāti trauki var būt arī tad, ja vienlaikus mazgā stikla, plastmasas un silikona izstrādājumus. Silikonam un plastmasai noteikti paliks ūdens lāsītes, kas kavēs pārējo trauku nožūšanu. Šajā rakstā ir vairāk informācija par to, ko vispār nevajadzētu mazgāt trauku mašīnā, un arī tas var palīdzēt tikt skaidrībā ar to, kāpēc ne vienmēr viss tiek izņemts tīrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!