1. Izmantojiet maksimāli ērtus apavus. Džonsons pokemonu meklējumos, dienā vidēji nogājis ap 12 km, bet kopumā veicis 153 km. Kā norāda pokemonu entuziasts, spēle vislabāk atpazīst pārvietošanās maršrutu, ja kustaties raitākā solī.

2. Ja vēlaties pēc iespējas ātrāk sagaidīt olu inkubāciju, ejiet taisnā virzienā nevis apļos. Spēle ik pa laikam pārbauda attālumu starp diviem punktiem un skaita noietos metrus. Jo taisnāks ceļš – jo mazāk velti iztērētas enerģijas.

3. Ja vēlaties pēc iespējas ātrāk "pacelt līmeni", fokusējieties uz zemākā līmeņa pokemonu ķeršanu, kuru apkārt ir ļoti daudz. To attīstīšana maksā vien 12 vai 25 konfektes, bet retāko pokemonu attīstīšana – 50 un vairāk. Atgādināsim, ka attīstot pokemonu, jūs ātrāk tiekat pie nākamā līmeņa.

4. Ja esat nobrieduši tam, lai ieguldītu spēlē reālo naudu, vislabāk to tērēt, iegādājoties inkubatorus.

5. Pats galvenais – strādāt ar citiem cilvēkiem. Sociālajos tīklos ir daudz domubiedru grupu, kuras var izmantot, lai uzzinātu reto pokemonu atrašanās vietas. Sadarbojieties ar cilvēkiem, kuri ķer pokemonus uz ielas vai trenē pokemonus pie "džimiem". Vienu no retajiem pokemoniem Džonsons atradis, tieši pateicoties pilnīgi nepazīstama cilvēka ieteikumam uz ielas.

6. Nekautrējieties ķert pokemonus īpaši apdzīvotās vietās vai vietās, kur ir daudz augsta līmeņa treneru. Jūs nevarēsiet ar viņiem konkurēt, ja nedarīsiet to, ko dara viņi.

7. Retie pokemoni mēdz parādīties reizi pusstundā – "00" vai "30" minūtēs. Tāpēc, ja esat pārliecināts, ka tieši šajā vietā jābūt kādam retam pokemonam, pagaidiet pirms atmest ar roku.

8. Zināšanas par "30 minūšu likumu" ļaus jums "sēdēt" vairākās vietās vienlaicīgi – pārvietojoties starp tām ar 30 minūšu intervālu. Atgādināsim, ka tikai raitā solī!

9. Ārējais akumulators ir teju neatņemams pokemonu ķeršanas entuziasta palīgrīks. Ja tāda nav, noderēs otrs telefons.

10. Visbeidzot pats nopietnākais padoms: atcerēties arī par kādu citu "Niantic" spēli, kas izmanto reālās pasaules karti – "Ingress". Daudzi dati no "Ingress" pārtapuši par daļu no "Pokemon Go", tāpēc tos var viltīgi pielietot, arī ķerot pokemonus. Attiecīgi, spēlē "Ingress" ir "eksotiska substance" (exotic matter, XM, baltie punkti). Ja zināt, kur "Ingress" spēlē koncentrējas XM, tad ir iespēja paredzēt, kur "Pokemon Go" pastāv vislielākā iespēja atrast retos pokemonus. Kā norāda Džonsons, viņš vienkārši uzstādījis "Ingress" un pārslēdzies starp spēlēm, tādā veidā iegūstot krietni labāku pokemonu radaru.