Ceturtdien publicētā rakstā teikts, ka "Apple" vēloties pārņemt daudzu pasaulslavenu mūziķu atbalstīto "Tidal", lai stiprinātu savu pirms gada atklāto straumēšanas pakalpojumu "Apple Music".

"Apple" un "Tidal" pārstāvji iesaistījušies pārrunās, taču to rezultāts vēl neesot paredzams, norāda "The Wall Street Journal". Taču "Tidal" pārstāvis laikrakstam noliedza, ka pārrunās ar "Apple" iesaistīti kompānijas vadošie darbinieki.

"Jay Z" pagājušā gada martā no jauna atklāja "Tidal" pēc tam, kad bija to nopircis no kompānijas "Aspiro" par nedaudz vairāk kā 56 miljoniem ASV dolāru (50 miljoniem eiro).

Straumēšanas pakalpojumā "Tidal" iesaistījušies vairāki pasaulslaveni mūziķi. "Jay Z" sievai Bejonsai daļēji pieder uzņēmums, tāpat kā skotu producentam Kalvinam Herisam un britu grupas "Coldplay" solistam Krisam Mārtinam.

Barbadosiešu dziedātāja Riana un amerikāņu reperis Kanje Vests izdevuši albumus ekskluzīvi "Tidal" abonentiem.

Lai arī sākumā "Tidal" nenācās viegli iekarot savu vietu starp citiem mūzikas straumēšanas pakalpojumiem, tas ieguva lielāku popularitāti pēc Bejonsas vizuālā albuma "Lemonade" ekskluzīvās iznākšanas "Tidal" pakalpojumā, kaut arī drīz vien tas jau bija pieejams "Apple" digitālajā mūzikas veikalā "iTunes".

"Tidal" ir vienīgais straumēšanas pakalpojums, kurā pieejama aprīlī mūžībā aizgājušā amerikāņu dziedātāja Prinsa mūzika.