Prasītāji apgalvo, ka "Wi-Fi Assist" funkcija ir notērējusi visu viņu mēneša mobilo datu plānu, pašiem to nezinot. Prasība tiesā tiek pamatota ar to, ka "Apple" noklusē patiesās pakalpojuma izmaksas par funkciju, kura operētājsistēmā ir aktivizēta jau standartā.

"Wi-Fi Assist" funkcija, kas aizvadītajā mēnesī debitēja "iPhone" un "iPad" jaunākajā operētājsistēmā "iOS 9", ļauj automātiski viedierīcei pārslēgties no "Wi-Fi" uz mobilajiem datiem, ja attiecīgajā vietā ir vājš interneta savienojums.

Kalifornijā mītošais pāris – Viljams Skots Filips un Suzanna Šmita Filipa – , kas tagad vēlas no "Apple" piedzīt miljoniem dolāru kompensācijā, bija spiests maksāt neplānoti lielu rēķinu par savu "iPhone 5s" mobilo datu patēriņu.

Lai arī "Apple" nesen publicēja savu produktu atbalsta lapā detalizētāku informāciju par "Wi-Fi Assist" funkciju tieši lietotāju sūdzību dēļ par paaugstinātu mobilo datu patēriņu, tiesvedībā tiek atzīmēts, ka kompānijas paziņojums šajā gadījumā nācis novēloti, tādēļ lietu turpinās izskatīt.

Rezultātā "Apple" tiek apsūdzēts par negodīgu konkurenci, maldinošu reklāmu un nolaidīgu sagrozījumu saskaņā ar Kalifornijas štata likumiem.

Ja lietotājam ir ierobežots mobilo datu plāns, piemēram, 500 megabaiti vai viens gigabaits mēnesī, aktivizēta "Wi-Fi Assist" funkcija var ātri šo ierobežoto apjomu notērēt un likt lietotājam maksāt pakalpojuma sniedzējam par pārtērētājiem megabaitiem. Šādā situācijā var nonākt tie, kuri "iPhone" izmanto mūzikas un video straumēšanai, dažādu datu lejupielādei un video zvaniem.

"Ar "Wi-Fi Assist" jūs varat saglabāt pieslēgumu internetam pat tad, ja jums ir vājš "Wi-Fi" savienojums. Piemēram, ja izmantojat "Safari" ar vāju "Wi-Fi" pieslēgumu, un mājaslapa neatveras, tad "Wi-Fi Assist" aktivizēs un automātiski pārslēgsies uz mobilajiem datiem, kamēr mājaslapas ielāde turpinās. "Wi-Fi Assist" varat lietot ar vairumu aplikāciju, piemēram, "Safari", "Apple Music", "Mail", "Maps" u.c.," rakstīts "Apple" jaunajā produktu atbalsta sadaļā.

"Ņemot vērā, ka vājā "Wi-Fi" pieslēguma dēļ internetam esat pieslēgušies ar mobilo datu starpniecību, jums varētu būt paaugstināts mobilo datu patēriņš. Vairumam lietotāju tas būs procentuāli neliels pieaugums," apgalvots "Apple" paziņojumā.

Lai izslēgtu "Wi-Fi Assist" funkciju ("iPhone 5" un jaunākai viedierīcei), jums jādodas uz iestatījumiem (Settings), jāizvēlas mobilie dati (Mobile Data), jādodas uz izvēlnes lejasdaļu un jāizslēdz "Wi-Fi Assist".