Tāpat "MacRumors" uzsver, ka "Apple" nav plāna publiski atzīt šīs problēmas esamību un paziņot par to savā oficiālajā interneta mājaslapā. Tomēr ziņojumā saviem partneriem "Apple Authorized Service Provider" programmas ietvaros tiek norādīts, ka "MacBook" un "MacBook Pro" ekrāna aizsargslāņa lobīšanās gadījumā ekrāns ir jānomaina bez maksas.

Ekrānu nomaiņas programma aptver visas ierīces, kas izlaistas pēdējo trīs gadu laikā. Tāpat šai programmai ir arī noteikts darbības laiks – viens gads no 2015. gada 16. oktobra.

"Apple" un tā partneri var vērsties pie attiecīgajiem klientiem, negaidot kad tie paši pieteiksies servisam, bet tas attiecas uz gadījumiem, ja klients jau iepriekš ir sūdzējies par šo ekrāna problēmu un šis fakts ir reģistrēts. Sociālā tīmekļa "Facebook" diskusiju grupā, kas veltīta šai "Apple" problēmai, jau publicēti pirmie ziņojumi, ka kompānija patiešām uzsākusi ekrāna maiņas kampaņu.

Atgādinām, ka par "MacBook" ekrānu aizsargslāņa lobīšanos rakstījām jau maijā. Problēma ir tajā, ka no 2013. gada ražoto "MacBook" klēpjdatoru ekrānu pretatspīduma slānis lobās un rada neglītus pleķus. Šie pleķi ir ne tikai neestētiski, bet atkarībā no to atrašanās vietas uz ekrāna var apgrūtināt vai pat vispār padarīt neiespējamu darbu ar ierīci. Ja tobrīd staingate.org mājaslapā bija apkopotas sūdzības no vairāk nekā diviem tūkstošiem "MacBook Pro" lietotāju, tad šobrīd tādu ir reģistrēti vairāk nekā seši tūkstoši.

Lietotāju publicētie attēli ar defektīvo ekrānu:

Un šie pleķi rodas, ekrānu tīrot pat ar "Apple" oriģinālo lupatiņu:

Interesanti, ka problēma piesaistīja liela juridiskā biroja "Whitfield, Bryson & Mason" uzmanību. Šī kompānija ir pazīstama kā meistarīgs kolektīvo prasību iesniedzējs pret lielām tehnoloģiju korporācijām. Tā piedāvāja defektīvo "Apple" klēpjdatoru īpašniekiem aizpildīt anketu, lai apkopotu sūdzības vienā prasībā tiesai:



Turklāt šī nav pirmā "Apple" problēma ar "MacBook Pro". Jau minētais juridiskais birojs ir iesniedzis tiesā prasību pret "Apple" saistībā ar grafiskajām kartēm šī ražotāja 2011. gada izlaiduma klēpjdatoros.