"iPhone" automātiskā pārstartēšanās notiek gadījumā, kad viedtālrunis ir gaidīšanas režīmā ar izslēgtu ekrānu (lock screen). Ja kaitnieciskās īsziņas saņemšanas brīdī lietotājs tobrīd darbojas ar "iPhone" viedtālruni, tad "uzkaras" tikai pati "Messages" aplikācija – to vairs nav iespējams atvērt.

Lai citam "iPhone" lietotājam "nokautu" "Messages" aplikāciju vai liktu pārstartēties viedtālrunim, nepieciešams nosūtīt specifisku īsziņu, turklāt tas arī jādara no "Messages" aplikācijas (tā kā no citu platformu viedierīcēm "uzkārt" svešu "iPhone" šoreiz neizdosies). Ziņojuma saturs ir publiski pieejams un, piemēram, sociālajā tīmeklī "Twitter" var palasīt atsauksmes no tiem, kuri jau cietuši no šī melnā joka.







Šī kaitnieciskā ziņojuma saturs ir tik specifisks, ka ikdienas sarakstē to nejauši uzrakstīt praktiski nav iespējams. Ja saņemat ziņojumu, kas liek jūsu "iPhone" viedtālrunim "uzkārties", tad esat apzināti kļuvis par kāda izjokošanas upuri.

Ar speciālu īsziņu var panākt adresāta 'iPhone' pārstartēšanos
Foto: Privātais arhīvs

Kompānijas "Apple" tehniskā atbalsta nodaļa paziņojusi, ka zina par šo "Messenger" kļūdu un strādā pie tās labojuma.

Jāatzīmē, ka šī nav pirmā reize, kad tehnoloģiju entuziastiem izdevies ar "Messenger" ziņojuma starpniecību "uzkārt" vai radīt problēmas "iOS" operētājsistēmai. Līdz šim "Apple" gana operatīvi saistītās kļūmes novērsis.