"Ātrums nav svarīgākais skriešanā. Svarīgākais, vai skriešanas treniņš norisinās saskaņā ar cilvēka sirdsdarbību, nevis kaitē ķermenim. Trenējoties jāmēra ne tikai skrējiena dati, bet arī paša skrējēja fizioloģiskais stāvoklis un ar to saistītie dati," skaidro zīmola "Garmin" produktu vadītājs Dmitrijs Ļisicins.

"Sporta viedpulksteņi kļuvuši par uzticamiem padomdevējiem, palīdzot izvēlēties piemērotāko treniņa plānu un izprast individuālos rādītājus, lai sasniegtu labāko rezultātu, nekaitējot savam ķermenim un veselībai. Turklāt informācijas "izsalkušie" var ātri sapārot viedpulksteni ar viedtālruni, ļaujot pulksteņa ekrānā ne tikai redzēt katru ienākošo zvanu vai SMS, bet pat izlasīt sociālo tīklu paziņojumus," norāda "Garmin" pārstāvis.

Zīmola "Garmin" jaunās paaudzes pilnveidotie "Forerunner 3" sporta viedpulksteņi piemēroti dažādu līmeņu skrējējiem – no iesācēja līdz profesionālim. Šie pašreiz ir vienīgie skriešanai domātie viedpulksteņi pasaulē ar krāsainu, lielu ekrānu, kas ievērojami atvieglo datu analīzi. Ekrāns kļuvis līdz pat 44% lielāks, saglabājot vieglu pulksteņa svaru, lai datu analīze jau treniņa laikā būtu viegli veicama.

Pulksteņi ir viegli sapārojami ar viedtālruni, lai automātiski augšuplādētu treniņa datus bezmaksas "Garmin Connect" vietnē tālākai analīzei vai lai uzreiz dalītos ar treniņa rezultātiem sociālos tīklos. "Garmin" viedpulksteņos ir iespēja izmantot "Connect IQ" daudzās aplikācijas gan sportam, gan izklaidei, gan treniņu priekam, kaut vai sadedzinātās kalorijas ilustrēt ar iztukšotām alus pudelēm. Visiem jaunās paaudzes pulksteņiem uzlabots baterijas darbības laiks, sasniedzot 11 līdz 16 stundas treniņa režīmā.

"Svarīgākais gan iesācējam, gan profesionālam sportistam jebkurā disciplīnā ir nepārtrenēties: nepārpūlēt lielāko muskuli – savu sirdi. Kontrole sportā ir svarīga, lai sasniegtu labus rezultātus. Mūsdienīgie sporta pulksteņi ar pulsometru ir labs veids, kā sekot līdzi saviem rādītājiem, lai nenodarītu pāri veselībai. Svarīgi katram atrast savam līmenim un sporta veidam piemērotāko ekipējumu, tai skaitā sporta pulksteni, izvēloties to pēc pašam nepieciešamajām funkcijām, nevis pēc to daudzuma ierīcē," uzsver biatlonists Andrejs Rastorgujevs, kurš sporta pulksteņus treniņiem izmanto jau vairāk nekā 15 gadus.

Pašreiz sportists ir "Garmin" sporta pulksteņa lietotājs ikdienā, izvēloties to viegluma, baterijas izturības un tūlītējas ierīču savienojamības dēļ: "Man ir svarīga "Garmin Connect" iespēja visus datus ar "Bluetooth" palīdzību no pulksteņa uzreiz redzēt un analizēt gan viedtālrunī, gan datorā, tā aiztaupot laiku datu pārrakstīšanai dienasgrāmatā ar roku, ko agrāk mēdza darīt sportisti, kā arī ļaujot datus redzēt manam trenerim."

Visi trīs jaunie "Garmin" viedpulksteņi ar krāsainiem un lieliem ekrāniem, vieglu svaru, daudzveidīgu aplikāciju atbalstu un savienojamību ar citām ierīcēm rūpējas par skrējēja iespēju trenēties saskaņā ar savu ķermeni, ļaujot izmantot gatavus bezmaksas treniņu plānus.

Skriešanas iesācējiem atraktīva dizaina GPS un GLONASS sporta viedpulkstenis "Forerunner 230" ar iebūvētu aktivitāšu uzraudzītāju ļauj pārdomātāk veidot treniņu plānu, saņemt viedtālrunī audio paziņojumus treniņa laikā par distances garumu un laiku, un pat dalīties treniņa sniegumā reālā laikā ar citiem – ģimeni, draugiem vai treneri, kas treniņa norisei var sekot no mājām.

Treniņu vēl efektīvāk palīdz plānot sirdsdarbības, sirdsdarbības zonu un VO2 maksimālā datu uzskaite. Pulksteņi, kas bez uzlādes darbojas piecas nedēļas pulksteņa režīmā ar aktivitāšu uzskaitītāju un viedpaziņojumiem un 16 stundas treniņa režīmā, pieejami ar melnu, dzeltenu vai purpura siksniņu.

Aktīva dzīvesveida cienītāji novērtēs "Forerunner 235", kas ir GPS un GLONASS sporta viedpulkstenis ar iebūvētu optisko sensoru, kas nolasa pulsu no plaukstas locītavas bez papildu uz skrējēja ķermeņa izvietojamiem elementiem sirdsdarbības mērīšanai. Pulkstenis ar iebūvētu aktivitāšu uzraudzītāju mēra soļus arī ārpus treniņa laika. Pulksteņi, kas bez uzlādes darbojas 9 dienas pulksteņa režīmā ar aktivitāšu uzskaitītāju un viedpaziņojumiem un 11 stundas treniņa režīmā, pieejami melnā un pelēkā, melnā un karmīnsarkanā, melnā un leduszilā krāsā.

Tiem, kas trenējas jau profesionālā līmenī un gatavojas sacensībām, sniegumu palīdzēs uzlabot skārienjūtīgais GPS viedpulkstenis "Forerunner 630" ar unikālu sporta analītiku: tajā uzlabota skriešanas dinamika, paplašināti fizioloģiskie un biometriskie mērījumi un pilnveidotas viedfunkcijas. Tas palīdz detalizēti analizēt visus ar treniņu saistītos datus, ļaujot efektīvi trenēties.

Izmantojot funkciju "Stress score", viedpulkstenis analizē skrējēja biometriskos datus un plānoto distanci, nosakot skrējēja spēka rezerves, lai treniņa laikā ieteiktu skriešanas tempu plānotās distances pieveikšanai. Tāpat pulkstenis nosaka skrējēja anaerobo slieksni, pie kura sāk izdalīties pienskābe, lai novērstu pārtrenēšanās iespēju. Skriešanas dinamika mēra tādus rādītājus kā soļa garums, zemes saskares līdzsvars un vertikālā proporcija.

Viedfunkcijas ļauj nepalaist garām paziņojumus par ienākošo e-pastu, īsziņu, zvanu un kalendāra aktualitātes, redzot informāciju viedpulkstenī. Pulkstenis melnā/baltā vai pusnakts zilā krāsā bez uzlādes darbojas 4 nedēļas pulksteņa režīmā ar aktivitāšu uzskaitītāju un viedpaziņojumiem un 16 stundas treniņa režīmā.

Jaunie sporta viedpulksteņi Latvijā būs pieejami decembrī. Paredzamā pārdošanas cena ir no 249 līdz 449 eiro.