Pārlūka izstrādātāji 2016. gada ceturtajā ceturksnī ieslēgs spraudņa bloķēšanu jau pēc noklusējuma, ar izņēmumiem atstājot tikai populārākās mājaslapas, tādas kā "Amazon", "Youtube", "Facebook", "Yahoo" un "Twitch".

Turklāt pārlūks turpinās "izlikties", ka spraudnis nav uzstādīts, lai citi portāli ar multimediju saturu varētu ieslēgt rezerves HTML5 atskaņotāju. Tiesa, lietotāji joprojām varēs manuāli aktivizēt "Adobe Flash Player".

Pirmos eksperimentus ar atsevišķu "flash" elementu apstādināšanu mājaslapās "Chrome" izstrādātāji sākušu vēl 2015. gada vasarā. Pēc "Google" pārstāvju vārdiem, šāda pieeja ļauj paātrināt darbu internetā un palielināt mobilo ierīču akumulatoru darbības laiku.

"Adobe Flash Player" vairākkārtīgi tika kritizēts kļūdu daudzuma dēļ kodā - kopumā 2015. gadā spraudnī atrastas 316 kļūdas. 2015. gada vasarā "Mozilla" pārstāvji piespiedu kārtā atslēdza "Adobe Flash Player" spraudni "Firefox" pārlūkā, tiesa, vēlāk "Adobe" speciālisti izlabojuši virkni kļūdu un "Mozilla" pārtrauca tā bloķēšanu.

"Adobe Systems" decembrī oficiāli paziņoja par standarta HTML5 atbalstu savos produktos un atzina, ka HTML5 sasniedzis pietiekamu funkcionalitāti, lai aizstātu "Flash" krietnā klāstā sfēru.