"Huawei Mate S" diezgan būtiski atšķiras no sava priekšteča "Mate 7". Jaunajā modelī ekrāna diagonāle ir nevis sešas, bet gan tikai 5,5 collas, gluži kā "iPhone 6 Plus" viedtālrunim, kuru "Huawei" pozicionē kā galveno konkurentu. Jaunajam "Mate S" korpuss ir no metāla, un tā biezums ir tikai 7,2 milimetri.

Ekrāna izšķirtspēja ir 1920 reiz 1080 pikseļu un tam ir ceturtās paaudzes "Gorilla Glass" aizsargstikls. Tāpat tam ir "Force Touch" funkcija, kura nosaka pieskāriena stiprumu un tādējādi ļauj diferencēt mijiedarbību ar viedtālruņa saskarni, aktivizējot kādu citu funkciju, ja uz ekrāna tiek nospiests stiprāk. Līdz šim tamlīdzīgu tehnoloģiju bija ieviesis "Apple" savu jaunāko klēpjdatoru "MacBook" un "MacBook Pro" skārienpaliktņos.

"Huawei Mate S" pirkstu nospiedumu skeneris tagad, pēc ražotāja apgalvojuma, darbojas par 100% ātrāk nekā priekštecim. Turklāt jaunajam problēmas nesagādāšot nolasīt arī nospiedumu no taukainiem vai slapjiem pirkstiem.

Šis "Android" operētājsistēmas viedtālrunis aprīkots ar 64-bitu astoņu kodolu procesoru un 32 vai 64 gigabaitu iebūvēto atmiņu un trīs gigabaitu operatīvo atmiņu. Aizmugurē tam ir 13 megapikseļu fotokamera ar optisko stabilizāciju, bet priekšā – astoņu megapikseļu. Vēl "Huawei Mate S" viedtālrunim ir ātrās uzlādes funkcija (caur micro-USB ligzdu), tādējādi šo viedtālruni, pēc ražotāja apgalvojuma, var uzlādēt divkārt ātrāk nekā "iPhone 6 Plus".

Tirdzniecībā Eiropā "Huawei Mate S" nonāks jau šomēnes un maksās no 649 eiro (699 eiro versijā ar 64 GB). Vēlāk gaidāma arī šī viedtālruņa modifikācija ar 128 GB atmiņu.


Vēl "Huawei" Berlīnes izstādē prezentēja savu viedpulksteni, kas tirdzniecībā Eiropā nonāks šomēnes un maksās no 399 līdz 699 eiro atkarībā no versijas. Viedpulkstenim ir 1,4 collu AMOLED ekrāns ar 400 reiz 400 pikseļu izšķirtspēju (286 pikseļu collā), kuru pārklāj pret skrāpējumiem noturīgais safīrs. Šis "Android Wear" operētājsistēmas viedpulkstenis spēj mērīt arī sirds pulsu un izšķirt dažādas valkātāja aktivitātes – iešanu, skriešanu un kalnā kāpšanu. Tāpat "Huawei" viedpulkstenis būs savietojams ar "iOS" viedierīcēm.