"Rīga Dev Day 2016" lektoru komandā ir arī tādi starptautiski atzīti lektori kā "Oracle ACE" direktors Marks Ritmans no Lielbritānijas, kas ir viens no vadošajiem "Oracle" lektoriem pasaulē un "Java Champions" programmas pārstāvji Dalibors Topiks no Vācijas un Jurgens Hellers no Austrijas, kas ir atzīti līderi "Java" jomā, kā arī Roberts Nīmans ("Google", Zviedrija), Saimons Riters ("Azul Systems", Lielbritānija), Džesika Rouza ("DreamFactory", Lielbritānija), Oļegs Anastasjevs (Odnoklassniki.ru, Latvija), Andress Almirajs ("Canoo Engineering AG", Šveice), Antons Arhipovs ("ZeroTurnaround", Igaunija), Klauss Ibsens ("Red Hat", Zviedrija) un daudzi citi.

"Latvijā joprojām ir neizmantots potenciāls tieši programmēšanas jomā. Nav nozīmes, kurā pasaules valstī strādā profesionālis, ja viņš seko līdzi pasaules tendencēm un tehnoloģiju jaunumiem, viņš var konkurēt starptautiskajā tirgū – darba devēji talantīgus programmētājus meklē visā pasaulē," norāda "Riga Dev Day 2016" organizators Dmitrijs Buzdins.

Konferences saturu organizētāji sola aktuālu plaša spektra programmatūras izstrādātājiem, kas ļaušot trīs dienu laikā saņemt aktuālāko pasaules līmeņa informāciju par tādām tēmām kā mobilo ierīču aplikāciju izstrāde, "Java"/JVM, "JavaScript" jaunumiem, "Oracle" datu bāzes risinājumiem un modernākajām tehnoloģijām.

Konferences "Riga Dev Day 2016" vadmotīvs ir "Nāc! Skaties! Izstrādā!" ("Come. See. Develop.") un to rīko trīs Latvijas aktīvākās lietotāju grupas "Google Developer Group Riga", "Java User Group Latvia" un "Oracle User Group Latvia".