"Mūzika vienmēr ir bijusi Latvijas eksportprece. Tagad Latvijas kā mūzikas lielvalsts stiprināšanā pasaulslavenajiem operdziedātājiem, diriģentiem un komponistiem pievienojas DIMD, kas mūziķu un tās cienītāju aprindās jau ir saņēmis pozitīvas atsauksmes par niansēto ierakstu skanējumu," stāsta DIMD radītājs un fizikas zinātņu doktors Edgars Spārniņš, kurš pats aizraujas ar mūziku un savulaik spēlējis oboju simfoniskajā orķestrī.

Viņam lampu pastiprinātāja ideja radās, atklājot, ka sieva, profesionāla vijolniece, mūziku klausās tikai austiņās, jo nepatīk mājas akustiskās sistēmas skanējums. "DIMD PP10" ir trīs gadu aizrautīga un intensīva darba rezultāts, ko Edgars veica paralēli zinātnieka darbam Šveicē.

"DIMD PP10" ir divtaktu (push-pull) AB klases stereo jaudas pastiprinātājs. Tajā izmantotas tikai augstvērtīgākās komponentes no Eiropas Savienības, Šveices un Japānas. Komponenšu izcilās īpašības apvienojumā ar veiksmīgo tehnisko risinājumu ļauj iegūt kvalitatīvu skanējumu ar ļoti zemu skaņas kropļojumu un trokšņu līmeni. Lai nodrošinātu īsāko audio signāla ceļu, katru pastiprinātāju montē ar rokām gaisa montāžas tehnikā (point-to-point).

"Radīts, dizainēts un ražots Latvijā – tie ir vārdi, kas iegravēti uz katras DIMD ierīces. Mums ir svarīgi, lai DIMD būtu Latvijas intelektuālā kapitāla vizītkarte. Tāpēc produkta tapšanā pieaicinājām nozaru labākos ražotājus un prātus. Pašlaik strādājam, lai sāktu eksportu uz Eiropu, jo īpaši Skandināvijas, Šveices un Beniluksa valstīm. Pielāgojot produktu attiecīgajam tīkla spriegumam, esam iecerējuši to piedāvāt arī Japānā un Kanādā. Latvijas un ārvalstu tirgus sadalījums iecerēts attiecīgi 10% un 90%," papildina DIMD dizaina un zīmola radītājs Gusts Rutkis.

"PP10" konstrukcijā izmantotas tikai visaugstākās kvalitātes komponentes. Tostarp, piemēram, pašdziedējošie (self-healing) polipropilēna kondensatori, un augstas precizitātes metāla folijas rezistori. Tādēļ pastiprinātāja skanējums tembrāli ir maksimāli pietuvināts dzīvajam mūzikas atskaņojumam. Veiksmīgas projektēšanas un skrupulozas parametru optimizācijas dēļ pastiprinātājam ir tikai 6 dB sekla kopējā negatīvā atgriezeniskā saite. Tas ļauj iegūt optimālu dempinga faktoru, kas savukārt rada izteiktu atskaņojuma klātbūtnes efektu. Lampu pāris priekšpastiprinātājam, kā arī visas četras jaudas pakāpes lampas ir individuāli mērītas un komplektētas katrai ierīcei atsevišķi, tādēļ "DIMD PP10" ir raksturīga dzidra, detalizēta un tīra skaņa. Dizainā katrs elements un to izvietojums ir pārdomāts, lai sekmētu pastiprinātāja darbības kvalitāti.

Pasvītrojot ilgmūžību, katram pastiprinātājam ir piecu gadu garantija. "DIMD PP10" cena ir 3450 eiro.

DIMD pamats ir pašu ieguldītais intelektuālais kapitāls un zināšanas, kam papildu saviem līdzekļiem piesaistīts attīstības finanšu institūcijas "Altum" atbalsts un, uzvarot konkursā, iegūts "Swedbank" un Rīgas domes programmas "Atspēriens" grants.

""Atspēriens" konkursā DIMD bija pārdomāta un izstrādāta ideja; tehnoloģisks risinājums ar augstiem kvalitātes rādītājiem; oriģināls un moderns dizains. DIMD ir visi priekšnosacījumi, lai spētu konkurēt nozarē un iegūtu kvalitātes novērtējumu un atpazīstamību, kas šajā mērķa klientu auditorijā ir ļoti svarīga," saka Andis Garbars, grantu programmas "Atspēriens" žūrijas loceklis, "Swedbank" Operāciju izcilības projektu vadītājs.