Ar šīs aplikācijas palīdzību var noteikt patērēto alkohola daudzumu un tā pārsniegšanas gadījumā saņemt norādes par tuvāko sabiedriskā transporta pieturas vietu vai iegūt savienojumu ar taksometra operatoru.

Jau piekto gadu pēc kārtas jūnijs ir tas mēnesis, kad 80 pasaules valstīs norisinās sociālās atbildības projekts "Responsib'All Day", kura mērķis ir sabiedrībā rosināt diskusiju un cīnīties pret braukšanu pie stūres alkohola reibumā. Vienlaikus kampaņas mērķis ir samazināt alkohola patēriņu nepilngadīgo vidū.

Jaunākā "Wise drinking" aplikācijas versija, kura tikko laista klajā un būs īpaši noderīga visiem Līgo svētku svinētājiem, ļauj "iPhone" un "Android" platformas viedtālruņu lietotājiem aprēķināt patērēto alkohola vienību skaitu, konkrētā laika posmā.

Veicot patērēto alkohola daudzumu aprēķinu, aplikācija ņem vērā izdzertā alkohola veidu (piemēram, alus, vīns, stiprie alkoholiskie dzērieni), izdzertā apjomu, kā arī lietotāja dzimumu un svaru. Šī klasifikācija ļauj izsekot autovadītāja alkohola patēriņam līdz pat četras nedēļas ilgā periodā.

Turklāt, lai ierobežotu braukšanu dzērumā, aplikācija, izmantojot lietotāja GPS datus, ļauj noteikt tā atrašanās vietu kartē, kā arī noteikt attiecīgajā valstī spēkā esošo tiesību aktu nosacījumus par atļauto promiļu daudzumu.

Gadījumā, ja autovadītāja rezultāts nosaka atļauto promiļu daudzumu pārsniegumu, autovadītājs tiek informēts par tuvāko pieejamo transporta līdzekli, lai novērstu automašīnas vadīšanu alkohola reibumā. Aplikācija arī automātiski savienojas ar autovadītāja telefongrāmatu, radot iespēju piezvanīt draugam, kurš varētu palīdzēt nonākt gala mērķī.

Kā norāda aplikācijas izstrādātāji, visi ievadītie personas dati ir anonīmi un tos var izmantot tikai konkrēto datu norādītājs. Turklāt lietotājs šos datus var dzēst jebkurā laikā.

"Wise drinking" aplikācija ir bezmaksas un pieejama visiem "iPhone" un "Android" lietotājiem 33 valodās, tai skaitā latviešu.