"Microsoft Surface Book" ir tikai 728 gramus smags magnija sakausējuma klēpjdators ar 13,5 collu skārienjutīgu ekrānu, kam ir 3000 reiz 2000 punktu izšķirtspēja (267 punkti collā). Turklāt šis ekrāns ir atdalāms no klaviatūras un lietojams atsevišķi kā planšetdators. Tāpat ekrānu var pievienot atkal klaviatūrai ar ekrānu uz otru pusi, tādējādi izmantojot klaviatūru kā statīvu, piemēram, lai skatītos filmas.

Tāpat "Microsoft" uzsver, ka "Surface Book" ir vislabākā klaviatūra šajā klēpjdatoru segmentā, jo taustiņiem ir 1,6 milimetru gājiens. Savukārt piecu punktu skārienpaliktnis ir no stikla un tas esot īpaši precīzs. Bez atkārtotas uzlādes "Microsoft" pirmais klēpjdators būs spējīgs darboties līdz 12 stundām. Tam ir pilna izmēra divas USB 3.0 ligzdas un SD karšu lasītājs.

Salīdzinot ar "MacBook Pro", jaunais "Microsoft Surface Book" esot divkārt ātrāks, īpaši pateicoties atsevišķajai "nVidia GeForce" grafiskajai kartei.

Bāzes versijā "Microsoft Surface Book" ir aprīkots ar sestās paaudzes (Skylake) "Intel i5" procesoru, astoņu gigabaitu operatīvo atmiņu un 128 GB iebūvēto atmiņu. Savukārt jaudīgākā versija ir ar "Intel i7" procesoru, 16 GB operatīvo atmiņu, 512 GB iebūvēto atmiņu un atsevišķu "nVidia GeForce" grafisko karti.

"Microsoft Surface Book" tirdzniecībā nonāks no 26. oktobra un ASV tirgū maksās no 1499 dolāriem (1331 eiro).



Tāpat "Microsoft" prezentēja savus jaunākos viedtālruņus "Lumia 950" un "Lumia 950 XL" ar attiecīgi 5,2 un 5,7 collu ekrānu un 2560 reiz 1440 punktu izšķirtspēju. Šie būs "Windows 10 Mobile" flagmaņi, kas darbojas ar attiecīgi seškodolu "Snapdragon 808" un astoņkodolu "Snapdragon 810" procesoru, kuriem "Lumia" ierīcēs būs ūdens dzesēšana, līdzīgi kā jaudīgos planšetdatoros.

No citiem viedtālruņiem "Lumia 950" un "Lumia 950 XL" atšķiras ar divām būtiskām lietām – tam ir pasaulē pirmais acu radzenes skeneris, ko tas izmanto lietotāja atpazīšanai. Otra būtiskā atšķirība – "Lumia" viedtālruni var pieslēgt monitoram, klaviatūrai un pelei, lai izmantotu kā datoru. Šim nolūkam "Windows 10 Mobile" universālās aplikācijas uz lielā monitora nodrošinās vairāk funkciju, un lietotājam būs pilnvērtīga datora lietošanas pieredze.

"Microsoft Lumia 950" un "Lumia 950 XL" būs nopērkami, sākot ar novembri, un šo viedtālruņu cena Vācijā būs attiecīgi 599 un 699 eiro.


Vēl "Microsoft" parādīja savu jaunāko planšetdatoru "Surface Pro 4", kas kļuvis par 30% jaudīgāks salīdzinājumā ar priekšteci. Tam ir tādi paši gabarīti, bet tam tagad tajos ievietots 12,3 collu ekrāns (līdzšinējo 12 collu vietā).

Jaunais planšetdators aprīkots ar "Intel" sestās paaudzes (Skylake) procesoru (no "m3" līdz "i7"), turklāt to iespējams aprīkot līdz pat 16 GB operatīvo atmiņu un 1 TB iebūvēto SSD atmiņu.

Šim magnija sakausējuma planšetdatoram, kas kļuvis vieglāks un plānāks, pieejama jauna klaviatūra ar lielāku skārienpaliktni. Turklāt šis jaunā klaviatūra ir savietojama ar līdzšinējo modeli "Surface Pro 3".

"Microsoft Surface Pro 4" tirdzniecībā nonāks 26. oktobrī un ASV tirgū maksās no 899 dolāriem (797 eiro).


Viedā aproce "Microsoft Band 2" ir evolūcija oriģinālajai "Band". Jaunais modelis atšķiras ar izliektu ekrānu (AMOLED, 320 reiz 128 punkti), kas pārklāts ar "Gorilla Glass 3" aizsargstiklu.

"Microsoft" norāda, ka jaunais ekrāns ir atsaucīgāks uz skārieniem un ir ar daudz ātrāku reakciju. Šī aproce ir ar 11 sensoriem – sākot ar GPS un beidzot ar barometru. Turklāt tā ir savietojama ne tikai ar "Windows" viedierīcēm, bet arī "Apple iOS" un "Google Android".

Tirdzniecībā tā nonāks mēneša beigās un ASV tirgū maksās no 249 dolāriem (220 eiro).