Somu inženieris Makonens pasaulē populāro teksta ziņojumu nosūtīšanu caur mobilajiem tīkliem izdomāja 1984. gadā. Par jauno komunicēšanas veidu viņš esot aizdomājis, sēžot Kopenhāgenā notiekošajā konferencē, kas bija veltīta telekomunikācijām.

Kā norāda BBC, Makonens uzskatīja, ka īsziņu tehnoloģijas popularizēšanā viņam palīdzējusi kompānija "Nokia", kura palaida pārdošanā telefonus ar iespējām nosūtīt īsus teksta ziņojumus. Daudzi esot šaubījušies par šāda saziņas veida panākumiem, taču pēc tam, kad īsziņu tehnoloģija kļuva par vienu no populārākajiem saziņas veidiem, Makonens par izgudrojumu tā arī nav saņēmis nekādu honorāru, jo tā arī nebija patentējis to.

Makonens nekad neesot stāstījis par savu iesaisti tehnoloģija radīšanā. Par viņa ieguldījumu sabiedrība uzzināja 2012. gadā, kad intervijā BBC viņš teica: "Es neuzskatu īsziņu tehnoloģijas radīšanu par personīgu panākumu, tad ir kopdarba rezultāts." Makonenam neesot patikusi iesauka "īsziņu tehnoloģijas tēvs", ko viņam veltījuši žurnālisti.

Inženieris uzskatīja, ka īsziņu tehnoloģija būs pieprasīta daudzus gadus. 2012. gadā viņš jau minētajā intervijā atklāja: "20 gadi ir liels termiņš. Domāju, ka teksta ziņojumu ērtums un uzticamība vienmēr būs pieprasīta."

Izdevums "Wired" atzīst, ka Makonenam bija taisnība, jo pieprasījumu pēc īsu teksta ziņojumiem pierāda sociālā tīkla "Twitter" un citu tamlīdzīgu teksta ievades sistēmu popularitāte.