Šogad "UniCon" ir palielinājis kibersporta īpatsvaru pasākumā, iekļaujot uzriez trīs turnīrus ar kopīgo balvu fondu divarpus tūkstoši eiro. Kvalifikācijas spēles internetā jau ir aizvadītas, un no 117 komandām "Counter-Strike: Global Offensive" un 12 komandām no "Overwatch" jau ir atlasīti finālisti, kuri sanāks kopā pasākuma dienā, lai simtu skatītāju klātbūtnē cīnītos par uzvarētāja titulu.

Savukārt "Hearthstone" turnīrs notiks tieši pasākuma laikā, un no visiem 167 reģistrētiem cilvēkiem tikai 128 varēs piedalīties spēlē. Tehnisko atbalstu nodrošina "Lattelecom".

Atsevišķi "UniCon" organizatori izceļ arī VR zonu, kura, salīdzinot ar pagājušā gada pasākumu, arī ir palielināta. "Samsung Latvija", Lietuvas "TeleSoftas", kā arī vietējā sabiedrība "DreamSim" iepazīstinās ar "Oculus Rift", "Samsung Gear VR" un "HTC Vive". Šajā pasākuma zonā notiks arī pilna turnīra spēle virtuālās realitātes brillēs.

Viena no ievērojamākajām pasākuma daļām būs kostīmu spēle jeb "cosplay" konkurss. Konkursa dalībnieks pārģērbjas par kādu no spēles, komiksa, seriāla, "anime" vai cita izklaides žanra varoni un uzstājas uz lielās skatuves. Šogad ir pieteikušās 120 izrādes ar vairāk nekā 200 dalībniekiem. Uzvarētājs būs tiesīgs pārstāvēt Latviju "EuroCosplay" konkursā Londonā šāgada oktobrī. Žūrijā būs viesi no Vācijas, Beļģijas, Somijas un Krievijas.

Izstāžu zonā būs iespēja apskatīt jaunākos Latvijas spēļu izstrādātāju produktus. Mākslinieki prezentēs savas izstādes un projektus. Īpaša vieta būs "Lego" ekspozīcijām ar dažādām instalācijām un konkursiem.

"UniCon 2016" būs septītais masveida pasākums, kuru organizē "UniCon Latvia". Pagājušajā gadā "UniCon 2015" apmeklēja 2500 cilvēku, un šogad organizatori plāno uzņemt jau 4000 apmeklētāju. Starp apmeklētājiem ir ne tikai latvieši, bet arī viesi no mūsu kaimiņvalstīm – Baltkrievijas, Vācijas, Polijas, Krievijas u.c. Pasākums ir organizēts, lai dažādu interešu un hobiju pārstāvji varētu sanākt kopā, lieliski pavadīt laiku, dalīties pieredzē un iespaidos.

Pasākums būs atvērts apmeklētājiem abas dienas no pulksten 14 līdz 20. Biļetes uz pasākumu var iegādāties Biļešu Servisa kasēs.