Balvas tiks pasniegtas 3. decembrī Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) gadskārtējā konferencē. Konferences galvenie partneri ir SIA "Latvijas Mobilais Telefons", SIA "Microsoft Latvia" un SIA "Lattelecom".

Balva kļuvusi par nozīmīgu tradīciju IKT nozarē – LIKTA šāgada konferencē tās ieguvēji tiks sumināti jau devīto reizi. "Informācijas tehnoloģijas arvien vairāk ienāk mūsu dzīvēs, atvieglojot gan ikdienu un ceļot mūsu dzīves kvalitāti, gan efektivizējot uzņēmējdarbību un ikvienas organizācijas produktivitāti. Latvija ir uzstādījusi mērķi sasniegt modernāko e-pārvaldi Eiropā, tādēļ esmu gandarīta par lielu skaitu pieteiktajiem E-pārvaldes risinājumiem un E-pakalpojumiem sabiedrībai. Balva "Platīna Pele" ir lielisks veids kā pateikties nozares uzņēmumiem, izcelt izcilus risinājumus un, protams, sveikt labākos e-skolotājus, apliecinot Latvijas IKT nozares prestižu un daudzsološās nākotnes attīstības perspektīvas," norāda LIKTA prezidente Signe Bāliņa.

Projektu un pretendentu vērtēšanu veiks neatkarīga un kompetenta žūrija – LIKTA prezidente Signe Bāliņa, LIKTA viceprezidente Māra Jākobsone, Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) valsts sekretāre Līga Liepiņa, Ekonomikas ministrijas (EM) valsts sekretārs Ringolds Beinarovičs, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Valsts sekretāra vietnieka informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jautājumos p.i. Uģis Bisenieks, Satiksmes ministrijas (SM) Sakaru departamenta direktors Edmunds Beļskis, SIA "Lattelecom" Korporatīvās attīstības dienesta direktore Kerli Gabriloviča, SIA "Latvijas Mobilais Telefons" (LMT) prezidents Juris Binde, "Microsoft Latvia" vadītājs Ēriks Eglītis, "Tilde" Uzziņu sistēmu attīstības vadītāja Anita Vasiļjeva, Latvijas Valsts radio un televīzijas centra (LVRTC) valdes priekšsēdētājs Jānis Bokta, UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas ģenerālsekretāra p.i. Baiba Moļņika, Liepājas Raiņa 6. vidusskolas skolotāji, "Platīna pele 2013" laureāti Laura Katkeviča un Roberts Rožkalns, portāla "Delfi" galvenais redaktors Ingus Bērziņš un ziņu aģentūras LETA žurnālists Atis Kļaviņš

Jau ziņots, ka "Platīna pele 2015" balvai kategorijās "E-pārvaldes risinājumi, E-pakalpojumi sabiedrībai" un "Risinājumi biznesam" varēja pieteikt projektus, kas nodrošina valsts pārvaldes institūciju, publiskā sektora vai biznesa pilnīgu vai daļēju pakalpojumu sniegšanu elektroniski. Kategorijas "Risinājumi biznesam" dalībniekiem būs iespēja iegūt arī SIA "Lattelecom" speciālbalvu par efektīvāko e-vides risinājumu biznesam.

Nominācijā "Mobilās lietotnes" varēja nominēt risinājumus, kas nodrošina pakalpojumus, izmantojot mobilās ierīces. Ekspertu žūrija, izvērtējot iesniegtos projektus, pievērsīs uzmanību projekta sociālajai ietekmei (uz cik plašu sabiedrību vērsti), uz to, ko iegūst lietotāji un ieviesēji, uz projekta saturu un unikalitāti, kā arī izstrādātā risinājuma drošības līmeni. Arī šogad, konkursa "Platīna pele 2015" ietvaros, inovatīvākās mobilās lietotnes izstrādātājs saņems speciālbalvu no Latvijas Mobilā Telefona.

Šogad sadarbībā ar LVRTC balva tiks pasniegta kategorijā "Veiksmīgākais eParaksta integrācijas risinājums", šajā nominācijā attiecināmas iestāžu, organizāciju sistēmas un e-pakalpojumi, kuros integrēts eParaksts. Savukārt nominācijā "Labākais E-skolotājs" LIKTA aicināja pieteikt skolotājus un e-prasmju pasniedzējus, kas devuši nozīmīgu ieguldījumu e-prasmju veicināšanā un e-vides lietotāju izglītošanā, informācijas sabiedrības attīstībā vietējā vai nacionālā mērogā. Šīs kategorijas partneris - sabiedrība "Tilde" – labākajam e-skolotājam piešķirs naudas prēmiju; prēmijas fonds ir 2 000 eiro (ietverot nodokļus).

Finālisti tiks paziņoti novembra beigās. Ar balvas nolikumu var iepazīties asociācijas mājaslapā. Savukārt portālā "Delfi" ikviens varēs noskatīties finālistu video, iepazīties ar izstrādātajiem projektiem un nobalsot par, viņaprāt, veiksmīgāko pretendentu katrā "Platīna Pele 2015" kategorijā.