"Lietojot sabiedrisko transportu, daudziem no mums ir nācies pieredzēt situāciju, kad interneta pieslēgums ir ļoti lēns, nestabils vai arī tā nav vispār. Piedāvājot bezsaistes režīmu, mēs speram plašu soli, lai "Trafi" kļūtu par pieejamāko pakalpojumu arī tiem, kuru mobilā interneta savienojums ir nekvalitatīvs vai dārgs," uzsver viens no "Trafi" dibinātājiem Martins Gudonavičs.

Nodrošināt sabiedriskā transporta sarakstus bezsaistes režīmā "Trafi" spēj, jo tos lejupielādē tad, kad viedtālrunim ir aktīvs pieslēgums internetam, un saglabā kompresētā veidā (vairumam pilsētu šī informācija neaizņems vairāk kā megabaitu informācijas). Ņemot vērā to, ka aplikācijas izmantošana nebūs atkarīga no lietotāja interneta savienojuma kvalitātes, aplikācija arī darbosies daudz ātrāk, sola izstrādātāji.

Uzņēmumā norāda, ka bezsaistes režīms pagaidām ir pieejams izmēģinājuma versijā.

Šobrīd "Trafi" ir pieejams Lietuvas, Igaunijas, Turcijas, Krievijas un Brazīlijas lielākajās pilsētās. Latvijā šis bezmaksas rīks darbojas no 2014. gada septembra Rīgas, Jelgavas un Liepājas sabiedriskā transporta sarakstiem.

Pēc kompānijas "Trafi" sniegtās informācijas, bezmaksas aplikāciju Latvijā ik mēnesi izmanto jau vairāk nekā 50 000 lietotāju.

Lietotne darbojās tādās operētājsistēmās kā "Android" un "iOS" un to var bezmaksas lejuplādēt Google Play vai App Store.