Patenta pieteikumā tiek aprakstīts viedpulksteņa koncepts. Ierīce aprīkota ar kameru un lāzerprojektoru, attiecīgi kamera ļauj ierīcei analizēt virsmas reljefu un lietotājam mijiedarboties ar virtuālo ekrānu.

Kā vēsta "Samsung" pārstāvji, ierīce, kas aprīkota ar šādu sistēmu, var attēlot saskarni uz jebkuras virsmas, tajā skaitā arī uz lietotāja rokas vai sienas. Turklāt, kā aprakstīts patentā, šādu sistēmu var izmantot arī virtuālās realitātes brillēs un personālajos datoros.

'Samsung' patentējis viedpulksteni ar lāzerprojektoru
Foto: Samsung / USPTO

Patentā aprakstīta tikai ierīces koncepcija, bet par strādājošu prototipu no "Samsung" pagaidām nekas nav dzirdēts. Tiesa, līdzīga tehnoloģiskā pieeja jau ir izmēģināta - piemēram, projekcijas klaviatūrās (tās patents izsniegts vēl 1992. gadā). Tāpat 2015. gadā kompānija "Lenovo" prezentēja viedtālruni ar iebūvētu lāzerprojektoru, kas arī ļauj ievadīt informāciju un atspoguļot saskarni uz dažādām virsmām.

Iepriekš tika piedāvāti arī citi saskarnes paplašināšanas veidi viedajiem pulksteņiem. Piemēram, zinātnieki no Karnegi Mellona universitātes pārvērtuši lietotāja ādu skārienjūtīgā saskarnē, bet kompānija "Deus Ex Techonolog" izstrādājusi elastīgu kontrolieri, kas nolasa informāciju no muskuļu kustībām un atpazīst lietotāja pirkstu žestus.