Turklāt pētījums parādīja, ka, lai gan sievietes biežāk nekā vīrieši kopīgo ar citiem savas (48%) un pazīstamu personu (40%) fotogrāfijas salīdzinājumā ar attiecīgi 43% un 33% vīriešu, vienas no viņu lielākajām bažām par drošību, ko nosaukušas 29%, ir fotogrāfiju un videoklipu drošība, ja kāds kibernoziedznieks iegūtu piekļuvi viņu ierīcei.

Trešdaļa raizējas, ka šie attēli un cita informācija varētu tikt kopīgota neatbilstoši vai bez viņu atļaujas, izraisot apkaunojumu un aizvainojumu, ja tiek nosūtīta nepareizai personai (30%), vai pat sabojājot attiecības (31%).

Neraugoties uz to, daudzas neapzinās, cik viņas ir neaizsargātas pret kiberuzbrukumu, – tikai 19% uzskata, ka varētu kļūt par mērķi (salīdzinājumā ar 27% vīriešu), tāpēc viņas neīsteno drošības pasākumus, lai aizsargātu savas augstu vērtētās fotogrāfijas vai citu sensitīvu informāciju, kas ir saglabāta ierīcē.

Atšķirībā no vīriešiem līdz 19% sieviešu atzīst, ka neaizsargā savu ierīci ar paroli, un 14% sieviešu vispār neizmanto nekāda veida drošības risinājumu.

Šo izpratnes trūkumu par risku apstiprina arī fakts, ka nesenajā drošības testā 27% sieviešu atzina, ka neveido savu ierīču satura rezerves kopijas, tādējādi riskējot zaudēt visas dārgās fotogrāfijas, videoklipus un datnes, ja viņu ierīce tiek nozagta vai sabojāta. Turpretī vīrieši ir labāk sagatavoti – 80% apliecināja, ka veido savu ierīču satura dublējumkopijas.

"Nepārsteidz, ka sievietes izmanto un vērtē pievienotajās ierīcēs saglabāto informāciju citādi nekā vīrieši. Ierīcēm ir svarīga loma mūsu patīkamo atmiņu saglabāšanā un kopīgošanā, kā arī mūsu attiecību uzturēšanā, izmantojot e-pastu un īsziņas. Sievietes vairāk uztraucas par emocionālo triecienu, ko varētu sagādāt citiem, ja viņu ierīces tiek nozagtas vai uzlauztas. Ne tikai slavenībām ir jāraizējas par to, kas varētu notikt, ja viņu privātie attēli būtu izstādīti publiski. Vienīgais veids, kā to nepieļaut, ir veikt pamata drošības pasākumus, lai saglabātu dārgumus neskartus," sacīja "Kaspersky Lab" galvenais drošības pētnieks Deivids Emms.