Japāņu kompānija "Funai Electronics", kura cita starpā pēc "Sanyo" pasūtinājuma ražo videomagentafonus, pēdējo šīs ierīces partiju izlaidīs 30. jūlijā, vēsta "Nikkei". Šāds lēmums pieņemts saistībā ar grūtībām iegādāties nepieciešamās daļas videomagnetofonu ražošanai.

Videomagnetofoni plašu popularitāti ieguva pirms aptuveni 40 gadiem. Līdz ar DVD, "BluRay" un tiešsaistes servisu (piemēram, "Netflix") popularitāti, cilvēku interese par VHS formātu ir strauji mazinājusies, bet ne pavisam izzudusi. "Funai" ziņo, ka visvairāk videomagnetofonu tā pārdeva 1983. gadā – 15 miljonus vienību. Tomēr pērn, 2015. gadā, nemaz tik slikts noiets nav bijis – 750 tūkstoš vienību.

Piemēram, "Panasonic" videomagentafonus pārstāja ražot 2012. gadā, bet "Sony" savu konkurējošo "Betamax" – tikai pērn. Šobrīd "Sanyo" videomagnetofoni (kombinācijā ar DVD atskaņotāju) ASV tirgū atkarībā no modeļa maksā no 89 dolāriem līdz 179 dolāriem (80 eiro līdz 162 eiro).

VHS formāta noriets sākās 1997. gadā līdz ar DVD popularitātes pieaugumu. 2003. gadā DVD izkonkurēja VHS formātu videonomās. Pēdējā filma oficiāli izdota VHS formātā bija "A History of Violence" pirms vairāk nekā 10 gadiem. Pasaulē lielākais mazumtirgotājs "Walmart" pārstāja VHS kasetes tirgot 2006. gadā.

Lai arī videomagnetofoni vairs netiks ražoti, VHS kasetes joprojām tiek ražotas pāris kompānijās pasaulē. Kad tās pārtrauks ražot? Salīdzinājumam: "Sony" sava "Betamax" formāta magnetafonus pārtrauca ražot 2002. gadā, bet attiecīgās videokasetes – tikai pērn.