"L'Oreal" pārtrauca kosmētikas izmēģinājumus uz dzīvniekiem 2013. gadā un šobrīd meklē tehnoloģijas, kuras ļautu paātrināt cilvēka ādas izstrādi kosmētikas izmēģinājumiem. Jau šobrīd mākslīgi tiek radīta cilvēka āda, tomēr šis process nav tik ātrs kā franču kompānija vēlētos.

Līdz šim korporācija izmantoja tehnoloģiju, kura tika izstrādāta vēl pagājušā gadsimta 80. gados, kas "L'Oreal" speciālistu komandai ļāva gadā "izaudzēt" 100 tūkstošus cilvēka ādas paraugus gadā. Turklāt šo ādas paraugu kopējais laukums ir vien pieci kvadrātmetri (ekvivalents vienas govs ādas laukumam).

Šobrīd "L'Oreal" saņem arī ādas "atgriezumus", kas tiek iegūti pēc cilvēku plastiskajām operācijām. Pēc tam šie ādas gabaliņi tiek izārdīti praktiski līdz atsevišķu šūnu līmenim, ievietoti barojošā vidē un no tiem tiek audzēti jauni ādas paraugi 50 kvadrātmilimetru konteineros. Šāds process aizņem aptuveni nedēļu un ir ļoti darbietilpīgs.

Ar "Organovo" tehnoloģijas un biomateriāla 3D printera "NovoGen Bioprinting Platform" palīdzību "L'Oreal" cer būtiski paātrināt ādas paraugu iegūšanas procesu. Printerim ir divas drukājošās galviņas – viena no tām klāj hidrogēlu, bet otra tajā ievieto cilvēka ādas šūnas.

Šāds biomateriāla 3D printeris ļauj paveikt to pašu darbu, ko līdz šim darīja cilvēki, bet daudz īsākā laikā. Turklāt rezultāts būs ar daudz augstāku uzticamību. "Organovo" tehnoloģija ļauj ādas paraugus izgatavot industriālos apmēros.

Abām kompānijām būs ekskluzīva vienošanās – "Organovo" nedrīkstēs savu tehnoloģiju pārdot citiem kosmētikas ražotājiem. Savukārt "NovoGen Bioprinting Platform" jau tiek izmantota dažādu medikamentu testēšanā vairākās kompānijās.