Foto: DELFI
Sākot ar oktobri, vairāk nekā pusei Latvijas mājsaimniecību būs pieejams viens no ātrākajiem interneta pieslēgumiem pasaulē – optiskais internets ar ātrumu līdz pat 1 Gbit/s, ko nodrošinās Lattelecom.

Pakāpeniski tiks dubultots optiskā interneta ātrums visiem klientiem, līdz ar to tiem, kas līdz šim abonējuši 500 Mbit/s optisko internetu, ātrums tiks palielināts līdz 1 Gbit/s bez papildus samaksas.

Lattelecom prognozē, ka ātruma pieaugums pozitīvi ietekmēs arī Latvijas pozīciju starptautiskajos interneta ātruma reitingos. 2013. gada 1. ceturksnī Latvija ieņēma 6. vietu pasaulē, vērtējot pēc vidējā interneta ātruma, un 5. vietu pasaulē pēc maksimālā ātruma, liecina Akamai ziņojums.

Datu pārraides kapacitāte ar 1 Gbit/s lielu ātrumu ir galvenokārt piemērota mājsaimniecībām, kurās ir vairāki datori un televizori ar Interaktīvās televīzijas pieslēgumu, un ģimenes locekļi tos aktīvi izmanto paralēli, kā arī individuāliem lietotājiem, kas ikdienā strādā ar lieliem informācijas apjomiem, piemēram, augstas izšķirtspējas video un foto. Lattelecom eksperti atgādina – lai pilnvērtīgi izmantotu 1 Gbit/s ātrumu, nepieciešams piemērots un jaudīgs dators (atbilstoša tīkla karte un cietā diska ātrums).

Pakāpeniski bez maksas optiskā interneta ātrums tiks dubultots visiem Lattelecom klientiem. Tiem, kas šobrīd lieto 50 Mbit/s pieslēgumu, ātrums tiks palielināts līdz 100 Mbit/s. Attiecīgi 100 Mbit/s pieslēgumu palielinās līdz 250 Mbit/s, 200 Mbit/s līdz 400 Mbit/s, kā arī 500 Mbit/s līdz 1 Gbit/s.

Plānots, ka līdz 2013. gada beigām Lattelecom optikas pārklājums sasniegs 484 000 mājsaimniecības, kas ir 58% no visām mājsaimniecībām Latvijā. Kopumā tuvāko gadu laikā Lattelecom mērķis ir palielināt optiskā interneta pieejamību līdz pat 75% no visām Latvijas mājsaimniecībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!