"Oksfordas angļu valodas vārdnīca", kurā tagad iespējams atrast veselu virkni jaunu vārdu, būs pieejama arī Internetā. Tradicionālajā angļu valodā ienākuši vārdi no dažādu pasaules tautu leksikas.
Piemēram, "macoute" – ir haitiešu valodas vārds, kas nozīmē slikts cilvēks, – "maginnis" – austrāliešu cīņas paņēmiens – un "mack" – ASV nozīmē veiklu, pavedinošu runātāju.

Cilvēkam, kas nonācis Kvazulu – Natālā, jāuzmanās no "mafununyana" – histērijas lēkmes, ko izraisot ļaunie gari, bet Kanādā vārds "macoun" nozīmē ābols.

Valodnieki vispirms sākuši rediģēt vārdnīcas daļu, kurā vārdi sākas ar "m" burtu, jo gribējuši vispirms strādāt pie daļas, kurā izveidojies konsekvents redaktora stils, bet vārdnīcas sākumdaļas tikušas sastādītas, pirms šis stils bija izveidojies.

"Oksfordas angļu valodas vārdnīcas" galvenais redaktors Džons Simpsons saka: "Ar vārdnīcas ievietošana Internetā būs sasniegts liels mērķis, taču ar to vēl stāsts nebeidzas."

Pie vārdnīcas papildināšanas strādā vairāk nekā 300 valodnieku un konsultantu, un šī ir pirmā reize kopš vārdnīcas sastādīšanas 1928.gadā, kad tā tiek pārstrādāta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!