Kāda mājas lapa Internetā piedāvā superātrus DNS paternitātes testus, kuriem nepieciešami tikai daži vīrieša un bērna mati, nevis asins paraugi, ziņo "Ananova".
Izmantojot šo jauno pakalpojumu, testa rezultāti vairs nav jāgaida trīs nedēļas, bet ir gatavi jau pēc trīs trim dienām. Tas nozīmē, ka vīrietis var noskaidrot, vai bērns tiešām ir viņa, vienkārši izraujot no galvas pāris matu.

Taču www.dnanow.com pakalpojumu izmantošana var izraisīt arī konfliktus, jo vīriešiem ir iespēja paternitātes testu veikt bez sievietes un bērna ziņas.

Katru gadu Lielbritānijā tiek veikti aptuveni 15 000 DNS paternitātes testu, vairākums no tiem pēc Bērnu Atbalsta aģentūras tiesu pieprasījuma.

Interneta mājas lapas pakalpojumu piedāvā Austrālijas kompānija "DNA Solutions". Tā izmanto nesen pabeigtā Cilvēka genomu projekta izstrādāto tehnoloģiju, kas ļauj ievērojami paātrināt testēšanu un noteikt paternitāti, izpētot tikai dažus cilvēka matus.

Klienti Internetā var aizpildīt anketu, nosūtīt pa pastu savu un bērna matu paraugus un pēc pāris dienām pa e-pastu saņemt atbildi. Pakalpojums maksā no 195 līdz 240 sterliņu mārciņām. Testu precizitāte ir augstāka par 99,99 procentiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!