Foto: AP/Scanpix
Progresa konferencē LOGIN 2012, kas notiks 31. maijā – 1. jūnijā, ar savu pieredzi dalīties ierodas viens no ietekmīgākajiem mūsdienu interneta personām – pasaulē vislielākās bezmaksas tiešsaistes enciklopēdijas "Wikipedia" dibinātājs Džimijs Velss (Jimmy Wales). Viņš runās par brīva internēta attīstību un apspriedīs pašlaik aktuālas interneta problēmas.

"Katru gadu izvirzām arvien lielākas prasības LOGIN programmai, mēs cenšamies visus, kas interesējas par tehnoloģijām un progresu, iepazīstināt ar indivīdiem, kas faktiski maina pasauli. Tāpēc šajā gadā ar lepnumu prezentējam "Wikipedia" dibinātāju, – teica LOGIN direktors Arnoldas Rogoznijs. – Nesen notikušu procesu ACTA un SOPA dēļ lēmumu kontekstā, Velsa, kas reti apmeklē Eiropu, vizīte ir ļoti aktuāla visām Baltijas valstīm."

Šogad notiekot protestiem pret ASV tiešsaistes pirātisma apturēšanas likumu (Stop Online Piracy Act, SOPA), pasaulē lielākā bezmaksas tiešsaistes enciklopēdija "Wikipedia", kurā pašlaik ir vairāk nekā 20 miljoni rakstu 282 valodās, bija pirmais interneta gigants, iesaistīts protestā un savu darbību apturējis uz diennakti. Tas veicināja pret likuma projektu iztiekties tādus lielus tirgus spēlētājus kā "Facebook", "Google". Pēc šī protesta viļņa Wales sagaidīja atbalstu no paša ASV prezidenta administrācijas.

"Lietuvā cilvēkiem ir daudz labu ideju, ko pierāda pēdējo gadu laikā lietuviešu radīti starptautiskā mērogā atzīti projekti interneta un mobilo tehnoloģiju jomā. Es nešaubos, ka spēja tieši sazināties ar šādām personām kā Jimmy Wales būs viens no stimuliem domāt plaši, apvienoties radošās biedrībās un veidot sekmes vēstures" – apgalvo ilggadīgas LOGIN partneres uzņēmuma "Omnitel" prezidents Antanas Zabulis.

Kopā ar "Wikipedia" dibinātāju ar savu pieredzi un uzskati progresa konferences LOGIN 2012 laikā dalīsies tiešsaistes audio platformas "SoundCloud" viceprezidents Toms Kamings, par jaunradi un jauniem tiešsaistes reklāmas formātiem stāstīs starptautiskā interneta giganta "Yahoo!" mazumtirdzniecības vadītājs Eiropas reģionā Džošua Pārtridžs, bet ar septiņiem jauniem biznesa noteikumiem, kas jāievēro izmaņu pilnā digitālā gadsimtā, iepazīstinās radošās aģentūras "AKQA" vadītājs Adžazs Ahmeds.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!