Kāds anonīms vīrietis sociālajā tīklā "Reddit" padalījies ar savu bēdu stāstu – pēc vīrieša vārdiem, viņš tik ļoti bija noguris no pastāvīgām sāpēm astes kaula rajonā, ka piekritis sašūt abas dibena puses.

Ar segvārdu TBoneTheOriginal šis cilvēks uzrakstījis skumju rakstu "Man vairs nav spraugas dibenā" un nu ir spiests atbildēt uz neskaitāmiem sociālā tīkla lietotāju jautājumiem.

Ieintriģētajiem amerikāņiem vīrietis skaidrojis, ka viņš jau sen cieš no pilonidālās cistas - sāpīgiem furunkuliem, kas parādās pie astes kaula vai starp dibena pusēm dažu centimetru attālumā no anālās atveres un izraisa neciešamas sāpes.

Sākumā ārsti viņam ieteikuši tradicionālās metodes - rētu attīrīšanu no strutām un antibiotikas, tomēr šāda terapija iedarbojusies vien uz īsu brīdi, tāpēc galu galā eskulapi nolēmuši cietušo vietu operēt.

"Man tika veiktas vairākas operācijas, bet rezultātā viss izskatījās tik slikti, ka plastiskajiem ķirurgiem nācās man to vietu aizšūt," raksta vīrietis un savus vārdus apstiprina arī ar fotogrāfiju.

Tiesa, pat tik radikāla operācija kā dibena pušu sašūšana pacientu nav atbrīvojusi no mocībām - cistas, lai gan retāk, tomēr atgriežas un sāpes tādās reizēs nemazinās.

Tā kā pēc šī raksta izlasīšanas daudzi "Reddit" lietotāji izjuta pēkšņu kņudēšanu dibena apvidū, viņi interesējās, kā gan tik briesmīga kaite var sist cilvēku.

Uz to TBoneTheOriginal atbildēja, ka īstas skaidrības mediķiem nav, taču tas saistīts ar matiņu ieaugšanu ādā. Risks saslimt ar šo patoloģiju ievērojami lielāks ir cilvēkiem ar lieko svaru, ar biezu ķermeņa apmatojumu, kā arī tiem, kuru profesija saistīta ar sēdošu darbu.

"Pārbaudieties jau tūlīt," rosina cilvēks ar sašūto dibenu. "Iespējams, ka pie šī draņķa tiku tāpēc, ka pastāvīgi atliku vizīti pie ārsta."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!