Foto: Privātais arhīvs
Francijas pilsētiņas Moriakas fermā mirusi kaza, kas internetā bija kļuvusi populāra, pateicoties fanošanai par smago mūziku, precīzāk – ekstrēmo metālu un graindkoru.

Kā liecina ārvalstu mediju rīcībā esošā informācija, kaziņa vārdā Bikete (franciski Biquette - kaziņa) nomirusi pagājušā gada nogalē, būdama desmit gadus veca.

Lai gan kazas nāves iemesls netiek izpausts, visticamāk, viņa mirusi no vecuma. "Šīs kazu šķirnes pārstāves ilgāk nemaz nedzīvo," lakoniski komentējusi kazas saimniece Flo.

Bikete popularitāti iemantoja aptuveni pirms diviem gadiem, kad vairākās interneta mājaslapās parādījās fotogrāfijas, kas uzņemtas Singapūras graindkora grupas "Wormrot" koncerta laikā Moriakā.

Fotogrāfijās kaza redzama grupas fanu vidū un kopā ar mūziķiem, bet vietējie metālisti stāsta, ka kaza pēc pašas vēlēšanās regulāri apmeklējusi šāda stila pasākumus.

Kas tieši Biketei patika šajos koncertos, nav zināms. Saimniece uzskata, ka, visticamāk, viņa guvusi baudu no grīdas vibrācijas, turklāt reizēm koncertu laikā viņa gulējusi tieši pie skandām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!