Foto: Privātais arhīvs
Četru ar pusi gadu vecumā Minskā nomirusi vāverīte Masiks, kas starptautisku slavu iemantoja, pateicoties savai draudzībai ar bijušo karavīru, kurš tagad strādāja par taksometra vadītāju un visur brauca kopā ar savu vāverīti.

Kā vietējiem medijiem pastāstījis Masika saimnieks Pjotrs Pankratovs, pēdējā brīdī viņš vēl paspējis savu mīluli aizvest uz slimnīcu, kur viņai veikta injekcija, tomēr tas zvēriņam nav palīdzējis.

Neilgi pirms nāves Masiks sācis atteikties no pārtikas un vairs nav uzdevies tik sprigani kā agrāk. Nav zināms, kas bijis vāveres nāves iemesls, taču tā varētu būt bērnībā iegūtā trauma (Masiks nokrita no koka).

Par plaša mēroga slavenību Masiks kļuva 2012. gadā - par viņu rakstīja baltkrievu, postpadomju un pasaules mediji, viņš kopā ar saimnieku piedalījās TV šovos un par savu dzīvi stāstīja presē.

Vāverēnam patiešām ir neparasta biogrāfija: traumēto Masiku Pjotrs izglāba, kad vēl dienēja specdienestā, izārstēja un uzaudzināja, bet vēlāk paņēma dzīvot pie sevis uz mājām.

Kad Pankratovs atgriezās no armijas, viņš sāka strādāt par taksometra vadītāju un vāverēnu ņēma līdzi visos braucienos. Masiks vai nu klusi gulēja uz saimnieka cepures, vai arī draiskojās pa salonu, uzjautrinādams pasažierus.

Nesen Masikam parādījās draudzene -Sibīrijas vāvere Varja, tomēr abu grauzēju attiecības īsti neizdevās, bet pati Varja drīz vien aizbēga.

Parastās vāveres dzīves ilgums nebrīvē var būt desmit gadi, bet savvaļā šie grauzēji dzīvo aptuveni četrus gadus.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!