Foto: Vida Press
Lielais kanjons, kas atrodas Arizonas štatā ASV, ir viens no skaistākajiem dabas veidojumiem pasaulē un parasti asociējas ar visai klasisku ainavu, taču aizvadītajās brīvdienās tas bija gandrīz neatpazīstams – kanjonu pārklāja rets dabas fenomens.

Kā liecina Lielā kanjona Nacionālā parka "Facebook" lapa, kanjonu gandrīz pilnībā klāja bieza migla, kas meteorologu aprindās zināma kā "temperatūras inversija", turklāt šāda dabas parādība reģionā vērojama tikai reizi aptuveni desmit gados.

"Reizi mūžā, satriecoši, neiedomājami, traki, neticami" - ar šādiem epitetiem apveltītas fotogrāfijas, kuras lietotāji ievietojuši Nacionālā parka "Facebook" profilā.

Tipiski gaisa temperatūra augstākās vietās ir zemāka. Taču, ja atmosfēras temperatūra ir "apgriezta" (tā sauktā inversija), siltais gaiss it kā "uzsēžas" un augstāka gaisa masas.

Kā skaidro eksperti, pats fakts varbūt ziemā arī nebūtu tik unikāls, taču krāšņo skatu paspilgtina tas, ka migla ir piepildījusi visu (ne tikai daļu) kanjonu, turklāt tas noticis skaidrā dienā bez mākoņiem.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!