Foto: Vida Press
Albīnisms ir ģenētiska slimība, ko izraisa nepietiekams pigmenta melanīna daudzums. Cilvēku un dzīvnieku ar albīnu ādas pigmentāciju nav daudz, taču tādi ir gandrīz visām sugām, un nereti tas izskatās ļoti īpatnēji.

Albīni cilvēki piedzimst ar nelielu ādas un acu pigmentāciju vai vispār bez tās, tāpēc viņiem jāvairās no tiešiem saules stariem, un arī viņu redze parasti ir ļoti vāja. Dzīves laikā situācija gan nedaudz var uzlaboties.

Kā redzams portāla "Delfi" apkopotajā fotogrāfiju izlasē, albīnisms var piemist gan krokodiliem un tīģeriem, gan ežiem un vāverēm, gan arī hameleoniem un pat pāviem, kuri lielākais krāšņums parasti ir raibās spalvas.

Daži no albīnajiem dzīvniekiem ir slavenības pat pasaules mērogā, piemēram, tāds bija albīnais gorilla Sniegpārsliņa (attēlā), kurš no 1964. līdz 2003. gadam bija Barselonas zooloģiskā dārza populārākais iemītnieks.

Viņš bija vienīgais zināmais albīnais gorilla pasaulē, un vienīgais ir arī šimpanze Pinkijs, kas dzīvo vienā no Sjerraleones dabas rezervātiem.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!