Lai gan daudzi Āfrikas dzīvnieki neatsakās pamieloties ar antilopi, tikai retais spēj savu medījumu norīt pilnībā – tas iespējams vienīgi tad, kad pie lietas ķeras klinšu pitons (Python sebae).

Izdevuma "Daily Mail" izplatītājā video sižetā redzams, kā divarpus metrus garais rāpulis vienā no Botsvānas dabas parkiem, gandrīz izmežģījot žokļus, tomēr spēj pilnībā apēst nelielu antilopi.

Foto un video uzņēmis holandiešu fotogrāfs Freds fon Vinkelmans no Eindhovenas, kurš dabas parku apmeklēja kā tūrists. "Iespēja redzēt pitonu, kurš aprij antilopi, cilvēkam var būt tikai reizi mūžā," pēc tam savu veiksmi komentēja Freds.

Pēc viņa vārdiem, čūska pilnīgā mierīgā gremojusi laupījumu, skatītājiem nepievēršot ne mazāko uzmanību. Saprotot, ka pitonam neinteresē, kas notiek apkārt, viņš piegājis pavisam tuvu, lai varētu uzņemt tuvplānus.

"Kad mēs ieradāmies, čūska tik tikko bija sākusi ēst antilopi. Lai piebeigtu visu atlikušo daļu, viņai bija nepieciešamas vien 45 minūtes," stāstīja fotogrāfs.

Lai gan šķiet, ka, rijot milzīgo laupījumu, pitons teju izmežģīs zobus, patiesībā viņi to var izdarīt tieši tāpēc, ka pitonu žokļu struktūra ļauj veikt šādas šķietami neiespējamas darbības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!