Foto: Reuters/Scanpix

Romas pāvests Francisks, kura dzimtā valoda, kā zināms, ir spāņu, svētdien Vatikānā klātesošo tūkstošus uzrunājot itāļu valodā, pirmo reizi publiski pateicis rupjību – "cazzo" vārda "caso" vietā.

Pāvests gan ātri savu kļūdu izlaboja un turpināja savu runu, bet internets šādas kļūdas nepiedod, tāpēc video fragments ar Franciska pārteikšanos strauji kļuvis par virtuālās pasaules sensāciju.

"Sirds, kas tiecas pēc materiāliem labumiem, ir sirds, kurā nemājo Dievs. Tāpēc Jēzus tik bieži nosodīja bagātos - viņiem ir pārāk liels risks aizsardzību atrast greznībā. Tādā gadījumā Dieva nodoms izpaužas kā solidaritātes žests," Svētā Pētera laukumā teica pāvests.

Vienīgi vārda "gadījumā" ("caso") vietā Francisks pateica vārdu "cazzo", ar ko itālieši vulgāri apzīmē dzimumlocekli, bet dažās vārdnīcās norādīta arī cita šī vārda nozīme, kas saistīta ar kopošanos.

Jau vēstīts, ka Francisks ir pirmais pāvests no Latīņamerikas. Viņš savā amatā stājās 2013. gada martā pēc pāvesta Benedikta XVI atkāpšanās, un jau decembrī žurnāls "Time" Francisku nosauca par gada cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!