Foto: Publicitātes foto
Šī gada 30. decembrī tiks slēgta leģendārā aitu cirpšanas un govju slaukšanas spēle "Ferma", kurai savas dienas un naktis savulaik ziedoja daudzi desmiti tūkstošu Latvijas iedzīvotāju.

Sociālajā portālā "draugiem.lv" šīs spēles latviešu versija parādījās 2010. gada sākumā, un šajos gandrīz četros gados par virtuālajiem fermeriem ir kļuvuši vairāk nekā 618 tūkstoši cilvēku.

Kā portālam "Delfi" paskaidroja "draugiem.lv" runasvīrs Jānis Palkavnieks, divus pirmos gadus šī spēle bija pati populārākā Latvijā (bija brīži, kad vienlaikus "Fermu" spēlēja 100 000 cilvēku), taču, kā tas gandrīz vienmēr notiek, interese pakāpeniski zuda.

Šobrīd no SIA "apiEasy.com" izstrādātās spēles ienākumi ir tik niecīgi, ka vairs nav finansiāli izdevīgi to uzturēt iepriekšējā līmenī, līdz ar to arī pieņemts lēmums to slēgt. Palkavnieks uzsver, ka viss nu jau ir izlemts un atpakaļceļa nav.

Līdz decembra beigām "fermeri" gan vēl varēs spēlēties, turklāt viņiem tiks piešķirts faktiski neierobežots "supernaudas" daudzums.

Jau ziņots, ka savulaik šī spēle bija īsta sērga - ārzemes mātes tās dēļ bija gatavas nogalināt savus bērnus, bet arī populāri latvieši bija ar "Fermu" ne pa jokam apsēsti.

"Es parasti "Fermā" ieeju vakarā pirms aizmigšanas, novācu ražu, iesēju kaut ko jaunu. Tas man palīdz relaksēties un atslēgties no ikdienas, kā arī lieliski atpūtina smadzenes," savulaik stāstīja stiliste Dana Dombrovska.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!