Foto: AFP/Scanpix
Programmatūras gigants "Microsoft" guvusi rekordlielu peļņu – pagājušajā fiskālajā gadā korporācija nopelnījusi 23,15 miljardus ASV dolāru (aptuveni 11,6 miljardi latu), savukārt šogad otrajā ceturksnī uzņēmums jau nopelnījis 4,52 miljardus ASV dolāru (aptuveni 2,25 miljardi latu), ziņo ārvalstu masu mediji.

Korporācijas ieņēmumi par fiskālo gadu, kurš beidzās 30.jūnijā, sasnieguši 69,94 miljardus ASV dolāru (aptuveni 35 miljardus latu), kas ir par 12% vairāk nekā pērn. Šajā periodā operacionālā peļņa pieaugusi par 13% līdz 27,16 miljardiem dolāru (aptuveni 14 miljardiem latu). Savukārt tīra peļņa, salīdzinot ar pagājušo gadu, pieaugusi par 23%, vēsta "TechCrunch".

Savukārt šī gada otrajā ceturksnī peļņa pieaugusi par 30% - līdz 5,87 miljardiem dolāru (aptuveni 3 miljardi latu).

Visveiksmīgāk strādā "Microsoft" spēļu struktūras, kas pārdod videospēles, konsoles "Xbox 360" un aksesuārus, kā arī struktūras, kas nodarbojas ar programmatūras paketi "Microsoft Office".

Taču internetā "Microsoft" turpina ciest ievērojamus zaudējumus – korporācijas "on-line" struktūru operacionālie zaudējumi iepriekšējā fiskālajā gadā bija 2,6 miljardi dolāru (1,3 miljardi).

Turklāt jau otro ceturksni pēc kārtas krīt operacionālās sistēmas "Windows" pārdošanas apjomi, kas saistīts ar augošu planšetdatoru popularitāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!