Foto: Publicitātes foto

Kompānija Microsoft izziņojusi plānus veikt ievērojamu Dublinā izvietotā datu centra attīstību 170 miljonu eiro apmērā. Šī būs jau otrā datu centra attīstības kārta, kas paredz būtisku jaudas un efektivitātes palielināšanu.

Dublinas datu centrs galvenokārt apkalpo klientus Eiropā, Vidējos austrumos un Āfrikā. Tas nodrošina skaitļošanas jaudas un datu glabāšanu tādiem tiešsaistes pakalpojumiem kā Bing, Skype, Office 365, Xbox Live, Windows Azure un citiem. Datu centra attīstības darbi tiks pabeigti 2014. gada pavasarī, kad tā kopējā platība sasniegs jau 54255 kvadrātmetru.

Īrijas klimats ir īpaši piemērots datu centra efektīvai darbībai, nodrošinot serveru dzesēšanu ar gaisu dabīgā cirkulācijā. Microsoft datu centra darbības efektivitātes koeficients ir 1.25 - par 50% labāks rādītājs kā līdzīgiem datu centriem, kas iekārtu dzesēšanā izmanto ūdeni.

Datu centra jaudas palielināšanu diktē arvien straujāk augošais pieprasījums pēc mākoņskaitļošanas pakalpojumiem. Pieaug privātpersonu izmantoto pakalpojumu - Bing, Skype utt - apjomi, kā arī arvien vairāk uzņēmumu izmanto Office 365 un Windows Azure.

Windows Azure ir publiski pieejama mākoņskaitļošanas vide, kas ļauj izmantot skaitļošanas jaudu un datu glabāšanu visdažādākajos apjomos. To izmanto gan lielas korporācijas, gan individuāli izstrādātāji. Azure ļauj sekunžu laikā izveidot virtuālos serverus, kuru jauda ir pielāgojama atkarībā no vajadzības.

Microsoft datu centri skaitļos:
- 1989. gadā atvērts pirmais datu centrs Redmondā;
- Microsoft "mākoni" izmanto miljards klientu, 20 miljoni uzņēmumu;
- 109 valstīs pieejami Microsoft mākoņpakalpojumi;
- Datu centros pieejami vairāk kā 200 pakalpojumi;
- Izmanto vairāk kā miljons serveru;
- 100% visi serveri pēc kalpošanas tiek nodoti tālāk lietošanai vai pārstrādei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!