Kanādas telekomunikāciju uzņēmums Research in motion trešdien preses konferencē paziņoja par uzņēmuma nosaukuma maiņu uz Blackberry, tā akcentējot uzmanību uz savu jauno Blacbkerry operētājsistēmu un viedtālruņiem.

Uzņēmuma vadītājs Torstens Heinss prezentēja jauno Blackberry 10 operētājsistēmu un aplikāciju izstrādes vidi, ko turpmāk izmantos savos viedtālruņos. Jaunā OS ir pilnībā izstrādāta no jauna un ir pielāgota viedtālruņiem ar skārienjutīgo ekrānu.

Blackberry prezentēja arī divas jaunas ierīces, no kurām viens ir klasiskā stila Blackberry viedtālrunis ar fizisko QWERTY klavaitūru, savukārt otrs, pilnībā ar skārienekrānu vadāms, bez fiziskajiem taustiņiem.

Q10 ir pielāgots konservatīvajiem Blackberry lietotājiem, kas iecienījuši fizisko klaviatūru. Tam ir 3.1 collu, 720x720 pikseļu skārienjutīgais ekrāns un, protams, jaunā BB10 operētājsistēma.

Z10 ir uzņēmuma pieteikums mūsdienu lielekrāna viedtālruņu tirgū. Tam ir 4.2 collu, 1280x768 pikseļu ekrāns, 1.5GHz procesors, 2GB RAM un 16GB atmiņa, kuras apjomu var papildināt ar microSD atmiņas karti. Bezvadu sakarus nodrošina Wifi, Bluetooth 4.0 un NFC. Tam ir divas kameras - aizmugurē 8, bet priekšā 2 megapikseļu.

Blackberry sola jau sākotnēji piedāvāt vairāk kā 70000 aplikāciju, turklāt Android izstrādātāji var iesūtīt savas aplikācijas Blackberry World aplikāciju vidē.

Pēdējos gados Blackberry ir ievērojami zaudējis pircēju interesi un ir strauji mazinājies pārdoto ierīču skaits. Jaunā OS un jaunie tālruņi tiek uzskatīti par ļoti būtisku soli uzņēmuma attīstībā, kas noteiks vai Blackberry turpinās dalību pasaules vadošo viedtālruņu topā vai pazudīs mobilās pasaules mēslainē.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!