Foto: Publicitātes attēli

Pasaules vadošajā mobilo tehnoloģiju kongresā "Mobile World Congress" (MWC) Barselonā "Samsung Electronics" prezentējis astoņu collu planšetdatoru "Galaxy Note 8.0". Tas ir turams vienā rokā, nodrošina vairākuzdevumu darbības režīmu, kā arī ļauj veikt tālruņa zvanu savienojumus.

"2010. gadā, laižot klajā pirmo "Galaxy Tab" planšetdatoru ar septiņu collu ekrānu, "Samsung" iezīmēja jaunu ēru mobilo tehnoloģiju industrijā. Arī tagad – pēc trim gadiem, atsaucoties uz mūsdienu dzīvesveida pieprasījumu, mēs turpinām attīstīt šo kategoriju," sacīja "Samsung Electronics" IT un Mobilās komunikācijas nodaļas prezidents J.K. Šins. ""Galaxy Note 8.0" ienes jaunas vēsmas planšetdatoru kategorijā, piedāvājot ērti pārnēsājamu ierīci efektīvākai ikdienas uzdevumu veikšanai, kā arī aizraujošai izklaidei un atpūtai."

"Galaxy Note 8.0" piedāvā dalītā ekrāna funkciju vairāku aplikāciju vienlaicīgai izmantošanai, "S Pen" irbuli ar plašām pielietojuma iespējām, kā arī piekļuvi dažādām "S Note" veidnēm dokumentu rediģēšanai un koplietošanai.

Planšetdatoram ir lasīšanas režīms ērtākai e-grāmatu lasīšanai, kā arī "Flipboard" un "Awesome Note" aplikācijas, kuras "Samsung Galaxy" planšetdatorā pieejamas pirmo reizi.

Izmantojot "S Pen" irbuli, visu informāciju ir iespējams atzīmēt precīzi, jo ierīce atpazīst un digitalizē ar roku ievadītu tekstu, matemātikas formulas un ģeometriskas formas.

Iebūvētā "ChatOn" aplikācija nodrošina ziņapmaiņu un tērzēšanu grupās, ļaujot saziņā ietvert arī attēlus, video, balss ierakstus un kontaktu pārsūtīšanu. "Galaxy Note 8.0" ir pirmais "Android" platformas planšetdators, kurā integrēta "Awesome Note" aplikācija visdažādāko piezīmju, dienasgrāmatas ierakstu un paveicamo uzdevumu fiksēšanai. "Flipboard" aplikācija ļauj vienuviet apvienot RSS, sociālos tīklus un citus informācijas avotus. Ar "Smart Remote" funkciju planšetdators ir izmantojams arī kā tālvadības TV pults.

Izmantojot "Dual View" funkciju, vienā ekrānā var atvērt divus atsevišķus logus un izmantot dažādas aplikācijas. Piemēram, lai video skatīšanās laikā būtu iespējams veikt piezīmes, virs interneta pārlūka loga var atvērt "S Note" piezīmes logu, kas ir brīvi pārvietojams un palielināms atbilstoši lietotāja vajadzībām.

Vairākuzdevumu režīms ir pieejams arī tālruņa zvanu laikā. "Pop Up Note" ļauj piekļūt "S Note" piezīmēm jebkurā laikā. Ar "Pop Up Video" funkciju ir iespējams vienlaikus gan pārlūkot internetu, gan sazināties ar draugiem.

Plānots, ka jaunais planšetdators tirdzniecībā Latvijā būs pieejams no aprīļa vidus un tā cena būs aptuveni 350 latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!