Foto: Reuters/Scanpix

Jemenas iedzīvotājs Salems Ajašs piekritis izprecināt savu meitu, ja topošais līgavainis spēs savākt miljons "like" savas izredzētās tēva lapai sociālajā tīklā "Facebook", vēsta raidsabiedrība BBC.

Minētajā "Facebook" lapā kungs publicē savus dzejoļus. Daži sociālā tīkla lietotāji pārmet Ajašam, ka viņš cer iegūt popularitāti uz meitas rēķina. Tikmēr citi tēvu atbalsta par to, ka viņš ir iekustinājis daudziem jauniešiem aktuālo līgavas izpirkuma jautājumu.

Meitenes tēvs skaidro, ka nolēmis par meitas izprecināšanu pieņemt "virtuālo izpirkumu", jo labi saprot, cik grūti jauniem cilvēkiem ir sakrāt īstu naudu par savas iecerētās izpirkumu.

Turklāt nepieciešamo "laiku" skaitu tēvs esot gatavs samazināt, ja redzēs, ka līgavainis cenšas izpildīt nosacījumus.

Līgavu izpirkšanas jautājums Jemenā pēdējos gados ir plaši apspriests. 2013. gada oktobrī neprecēti Jemenas vīrieši sarīkoja demonstrāciju, pieprasot samazināt izpirkuma naudu.

Demonstranti vēlējās, lai līgavas vecākiem maksājamā naudas summa nepārsniedz 1000 dolāru (513 latu). Tikmēr meiteņu tēvi par savu atvašu izprecināšanu vēlas saņemt vismaz 2500 dolāru (1283 latu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!