Foto: Publicitātes foto

Akustikas speciālists profesors Trevors Kokss (Cox) no Selfordas universitātes pazemes naftas uzglabāšanas rezervuārā Skotijā fiksējis visilgāko atbalsi pasaulē.

Kā vēsta izdevums "The Independent", Kokss tukšajā rezervuārā bija nokāpis kopā ar Skotijas Karaliskās vēsturisko pieminekļu komisijas (RCAHMS) līdzstrādnieku Alanu Kilpatriku.

Atrodoties rezervuārā, Kilpatriks izšāva no pistoles, kas pielādēta ar tukšām patronām.

Tika fiksēts, ka reverberācijas ilgums pēc šāviena 125 hercu diapazonā bija 112 sekundes. Oficiālam rekordam reverberācija tiek mērīta visos diapazonos, tāpēc audio failā var noklausīties šo ierakstu.

Rezervuārs, kurā tika fiksēts rekords, ir aptuveni 100 metrus garš, un tā sienu biezums ir 45 centimetri. Šī naftas glabātuve Otrā pasaules kara sākumā tika izcirsta klintī, un tika izmantota līdz 1982. gadam. Šobrīd tā ir pamesta, un uz turieni ved organizētas ekskursijas.

Saskaņā ar Ginesa rekordu grāmatu iepriekšējais atbalss ilguma un reverberācijas rekords, kas fiksēts telpās, kuras veidotas cilvēku rokām, tika sasniegts 1970. gadā un ilga 15 sekundes.

Šis rekords tika reģistrēts Hamiltona mauzoleja kapelā, kas arī atrodas Skotijā. Toreiz par skaņas avotu kalpoja aizcirstas durvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!