Foto: stock.xchng
Lai gan vairāku gadsimtu garumā, lielākoties kristietības ietekmē, tika uzskatīts, ka masturbācija jeb onānisms, jeb studzināšana ir briesmīgs lāsts, kas var "sist ar aklumu" un beigties ar plānprātību, mūsdienu seksologi ir pretējos ieskatos.

Par to liecina divu austrāliešu pētījums, kuri kļuvuši par īstiem studzināšanas apoloģētiem un akadēmisko aprindu blogā "The Conversation" uzskaita vairākas masturbēšanas priekšrocības.

Entonijs Santella un Springs Čenoa Kūpers apgalvo, ka pašapmierināšanās spēj cilvēku izārstēt no vairākām kaitēm un slimībām, sākot no cistīta un diabēta un beidzot ar prostatas vēzi.

 "Masturbācija sievietēm palīdz novērst dzemdes kakla un urīnizvades ceļu infekcijas. Fizioloģiski pierādīts, ka dzemdes kakla paplešanās, kas notiek uzbudināšanās procesa laikā, veicina šķidruma cirkulāciju, kas savukārt ļauj atbrīvoties no baktērijām," apgalvo zinātnieki.

Tāpat, pēc viņu vārdiem, masturbācija ir lieliska vēža profilakse. Pētījumi rāda, ka vīriešiem, kas regulāri nodarbojas ar seksu vai masturbē, ir mazāks risks saslimt ar prostatas vēzi. Iespējams, tas skaidrojams ar toksīnu izdalīšanos no prostatas dziedzera.

Savā rakstā eksperti apgalvo, ka ar to nodarbojas 94 procenti vīriešu un 85 procenti sieviešu - tātad gandrīz visi, kuriem ir rokas. Pēc viņu vārdiem, ar onānismu nodarbojas pat mazuļi, kad vēl atrodas mātes dzemdē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!