Foto: Arhīva foto
Austrijā, kādā Hinterstoderas ciematiņa dzīvoklī robots – tīrītājs "izdarījis pašnāvību", sadegot pēc mēģinājuma tīrīt karstu plīts virsmu, ziņo "Daily Mail".

Incidents noticis, kad dzīvokļa saimnieki nebija mājās, bet plīti atstājuši ieslēgtu, lai apsildītu telpas. Robots – tīrītājs bija izslēgts, bet nezināmu iemeslu dēļ aktivizējās un devās tīrīt karsto plīts virsmu.  

"Robots sācis ātri kust no apakšas un uzreiz pielipa pie plīts virsmas, bet pēc tam aizdegās, un, kad mēs atbraucām, no tā vairs nekas nebija palicis pāri, izņemot pelnu kaudzīti," laikrakstam pastāstījis viens no notikuma vietā strādājušiem ugunsdzēsējiem Helmuts Knivassers.  

Austrijas mediji jau nodevēja šo gadījumu par "pirmo robota pašnāvību vēsturē", ironiski pieļaujot, ka robots vairs nevarēja izturēt ikdienas dzīvokļa tīrīšanas rutīnu.

Pēc robota bojāejas dzīvoklis vairs nav derīgs dzīvošanai  plastmasas degšanas laikā izdalītās gāzes un deguma smakas dēļ. Dzīvokļa īpašnieks grasās tiesāties ar kompāniju, kas pārdeva viņam robotu ar pašnāvības tieksmēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!